Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Mагнитен двигател, използващ точката на Кюри

<< < (12/30) > >>

Vector:
Отдавна си мисля за "излишната"топлина на ДВГто ,с подходящ стирлинг мотор би се получила икономия ...

Радико:

--- Цитат ---Проявявам интерес по темата защото и на мен ми минаха такива идеи без да съм чел тук там! Само че нямайки информация по случая развих това по друг начин. Оказва се че може да се получи нещо страхотно икономически, но засега не виждам как може да се направят пари от това за да може да се разработва технологията!?! Това на схемата по-горе е в погрешната посока
--- Край на цитат ---
Ако имаш в предвид последната публикувана схема, Напълно съм съгласен с тебе. Тази схема е по патент на Тесла който явно го е патентовал като изстрел в мрака с надежда да уцелиш гъска. в случая с надежда да уцели някакъв работещ принцип когато е прочел за откритието на Кюри. Както и да е това си е мое мнение коментарите в защита на Тесла са излишни.
Аз продължавам бавно и упорито да действам по идеята която съм описал още по нагоре. Постигнал съм обнадеждаващи резултати и ще видиме докъде ще го докарам в бъдеще. Отворен съм за  евентуално съдействие или обща работа със всеки от форума който споделя идеята. Като идея в ума ми има доста по различни и напреднали неща но не бих се заел преди да съм напреднал още малко по тази разработка, необходима ми е като основа за другото.

nizo:
Извинявайте, но малко глупаво ми се струва цялото устройство. Ще харчим сума ти топлина, само за да индуцираме малък импулс, който я се появи, я не. Трябва скорост за импулс, а доколкото съм гледал подобен експеримент, скоростта хич не е голяма.

--- Цитат ---Ферита е разрязан по средата, екраните пресичат магнитния поток периодично. Получава се магнитен импулс и се индуцира напрежение.
--- Край на цитат ---

Това е друго вече. Може да ползваме нажежено желязо като екран, което да даде хубави резултати. Т.е. топлината ще я ползваме да загреем тънък лист ламарина която минава в тънък процеп. Струва ми се много по-ефективно.

Радико:

--- Цитат ---Извинявайте, но малко глупаво ми се струва цялото устройство. Ще харчим сума ти топлина, само за да индуцираме малък импулс, който я се появи, я не.
--- Край на цитат ---
Извинявай Низо, Но на мен ми се виждат безкрайно по глупави и наивни много от другите идеи написани в този форум.
Ти можеш ли да ми дадеш пример за друг ПОВТОРЯЕМ експеримент при който на входа на постановката постъпва" Х" количество топлина а на изхода се получава:
"Х" топлина + "Y" количество механична енергия.  Аз лично още не съм открил друг такъв експеримент не само в този форум. Откривам само изявления от сорта, че някой знае че някой друг е виждал нещо подобно, но трети го пази в тайна и това което се показва не работи защото са спестени някакви съществени тънкости.
Е
Този експеримент демонстриращ явно нарушение на закона за запазване на енергията е абсолютно повторяем от всеки заинтересован или просто любопитен. Аз също съм го повторил и съм го заснел и публикувал по нагоре в темата, и там скоростта хич не е малка.

nizo:
Естествено, че мога да ти направя устройство, което източва механична от топлина. Представи си колело с метални лопатки с добър обем и геометрия, обърнати с отвора надолу, подредени като виенско колело. Палиш свещта, слагаш я под лопатките и издигащия се топъл въздух ще влиза във всяка лопатка и ще се получава въртене.
От друга страна Стирлинг е изобретил вече не лош топлинен двигател.
Това което ми се стори глупаво е схемата в началото на страницата. Тел може и да достига 1 цикъл в секунда, което си е бавно, а дебела сърцевина ще постига цикъл мноого по-бавно. Именно това, че е бавно, води до едно нищо. Електричество не се индуцира с бавно движение.
Не започвай и ти със законите за запазване на енергията. Сметни колко енергия идва от свещта спрямо клатенето на една тел. Ефективността е някъде 0 цяло и нещо?! Не го казвам подигравателно ... просто е там някъде.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия