Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Mагнитен двигател, използващ точката на Кюри
Иван Димов:
Velektra, един шоп влязъл в зоопарка и като видял жирафа възкликнал: "Те такова животно нема!" Не изпадай в ролята на шопа! В света винаги има много повече неща, отколкото ние сме видели и доста много, които сме видели, но не сме разбрали. Важното е да сме положително настроени към новото и с отворени сетива за възприемане на възможното "невъзможно".
Velektra:
Напълно вярно!
Радико:
--- Цитат ---Важното е да сме положително настроени към новото и с отворени сетива за възприемане на възможното "невъзможно".
--- Край на цитат ---
Иван Димов това означава да сме доверчиво наивни при разглеждането на всички отявленни измами публикувани из нета. Такива неща се толерират включително и финансово от определен кръг хора, който не са забравили какво е писал един средновековен философ за лъжата изречена 100 пъти. "забравих му името сега"
Лавината от лъжи удавя истината и насочва всички ентусиасти като повечето тук в множество лъжливи посоки.
Иначе и аз съм абсолютно убеден във верността на З.З.Е. Когато уравнението на ззе се превърне в неравенство, това не е доказателство за неверността му а е знак че сме се докоснали до нещо "енергия или сила" която не познаваме и не включваме в сметката и сметката не излиза. Това е момента в който трябва не да търсим грешката а да се опитаме да намериме хванеме и използваме този причинител.
За мен всяко устройство показано в нета което не се основава на прост и повторяем експеримент демонстриращ неравенството е пълна измама. До сега в този форум освен моята и твоята тема съм намерил само още една в която има такова нещо.
Някой ще каже само три ли? За мен са предостатъчно.
Bat_Vanko:
--- Цитат на: Радико в Юли 22, 2014, 01:14:40 pm ---Иначе и аз съм абсолютно убеден във верността на З.З.Е. Когато уравнението на ззе се превърне в неравенство, това не е доказателство за неверността му а е знак че сме се докоснали до нещо "енергия или сила" която не познаваме и не включваме в сметката и сметката не излиза.
--- Край на цитат ---
Радико, ето че започнахме да говорим на един глас.
За да се постигне описаната от производителите магнитна индукция между полюсите на постоянният магнит, то те трябва да бъдат дадени "накъсо" посредством материал с висока магнитна проницаемост. Въвеждането на въздушна междина в тази верига създава размагнитващ фактор. Същият ефект се получава и при подаване на външно магнитно поле, противодействащо на магнита. При циклично противодействащо поле в един момент се прехвърля границата на обратимо пренамагнитване, и магнита започва да се изтощава (губи магнитните си свойства). Тази граница се нарича граница на Релей. Ако в процеса на работа не се прехвърля тази гранична размагнитваща индукция, то и магнита ще работи вечно. Досега никъде не съм срещал данни за тези стойности, специално за постоянни магнити.
Както и ти каза енергията на магнита е сходна с потенциалната енергия на пружината. Докато тя се деформира далеч от границата на пластичните деформации, също ще работи вечно.
Иване, този жироскоп-спирачка ще ти изяде главата! Да кажем, че съм съгласен с теб. Сам казваш, че схемата е много проста, дори ученик може да я направи. Ако не се съмняваш в успеха - направи я!
... и сам ще се убедиш колко важен е правилният подбор на лагерите!
Maistora52:
--- Цитат на: Радико в Юли 22, 2014, 01:14:40 pm ---Иван Димов това означава да сме доверчиво наивни при разглеждането на всички отявлени измами публикувани из нета. Такива неща се толерират включително и финансово от определен кръг хора, който не са забравили какво е писал един средновековен философ за лъжата изречена 100 пъти. "забравих му името сега"
Лавината от лъжи удавя истината и насочва всички ентусиасти като повечето тук в множество лъжливи посоки.
--- Край на цитат ---
Сещам се за Николо Макиавели
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8
и политическото двуличие, но тук темата е друга.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия