Здравейте форумци.
Всички ние търсим нещо (устройство, физически закон, принцип...), който не е описан в конвенционалната наука. За това моля бъдете благосклонни, ако нещо от идейте които ще изложа не се връзва напълно на сегашното ни виждане за света.
Започвам директно:
-Как движението на електрони създава магнитната си компонента ??
---за да си отговорим на този въпрос идва следващият
-Какво е електричеството? - насочен поток от електрони.
--- обаче колко насочен? - нали основното движение на електронният облак е Брауновото и то с огромна скорост, а само малка компонента е насоченото им движение. => Сумарното въздеиствие от движението на електроните се неутрализира взаимно и остава само малка част неутрализирано въздействие - това на предвижилите се под въздействието на потенциалната разлика електрони (принудителното движение поради подаденото напрежение).
-Но какво се случва? Защо един електрон може да измине стотици километри път в Брауновите си движения без никакъв външен електро-магнитен ефект и едновременно с това да измине насочено хиляди пъти по-малко път и да създаде Електро-Магнитна-Сила ??
Или по скоро ВЪПРОСЪТ Е:
-Какво ще се случи, ако задвижим електроните
заедно, всички в купом, заедно с ядрата на атомите?
Нали това също е насочено движение на електрони !!!
-Какво ще се случи в един диск от електро проводим материял (желязо, мет, алуминий) завъртян с много високи обороти??? Да, заедно с "матрицата", "скелета" на материяла, но все пак е насочено... и още повече, ако изчислим
количеството електрони за единица време преминаващо през радиално сечение на диска за единица време... при 10 000 оборота примерно... ми се струва, че ще е огромна цифра.
-Няма ли да се държи като намотка по която е пуснат постоянен ток ??
всъщност колко електрона съдържа един кубически сантиметър желязо или алуминий... ? за да направим точната калкулация?
Това щяха да си останат само мой догадки ако не бях видял "Доказателството"
, и за това ви го споделям:
във филма "Uderstanding magnetism" в 20-тата минута ако не се лъжа е показан следният опит.
"Алуминиев диск с дебелина около 1,5см. и диаметър около 40см. куплиран към двигател (т.е. жироскоп). Демонстриращият показва, че алуминият няма никакви магнитни свойства и почуква по алуминиевият диск с магнит. След което завъртат диска с всоки обороти и... в него се създава магнитна сила, която не позволява на магнита да се доближи до диска на по малко от 2см. !!!"
Обяснението във филма беше нещо от рода на: "Ами ето вижте.. Много ясно е.. То си е така..."
??
- Моля, ако някой знае закон от електротехниката, физиката или която и да е друга област на науката, закон, който обяснява това явление, моля нека го сподели.
За мен това беше доказателство, че в разсъжденията ми има голяма доза истина и искам да ги споделя с Вас.
Изкушавам се да продължа с някой допълнителни разсъждения и наблюдения за
приложението на този неизвестен принцип, но не искам да разводнявам поста, за това спирам до тук, само ще добавя едно "съвпадение" : Всички летящи чинии (НЛО) са кръгли!!! и са суперстабилни в пространството - (нямат никакво клатушкане), сякаш в тях има един голям Жироскоп...