Здравейте. Идеята ми е изгрдаждане на система до 1 KW. За достигане на крайната цел си мислх системата да се изгради на части, но това може да се окаже проблем - не съм сигурен още. За целта разглеждам панели : Sharp NA-F135 (G5) - аморфен и един микро-кристален силициев слой - мощност 135 Wp, номинално напрежение 49,7 V, номинален ток 3,2 А. Другия вариант е панели Schott MONO 195 - монокристален соларен панел. Системата най-вероятно ще работи на 24 V, но се чудя как да си направя голям акумулаторен блок, като искам да постигна около 1200 Аh капацитет на първо време, а след това да го увелича още ? Притеснява ме това ,че трябва да наредя акумулатори в паралел и те да взимат заряд от соларен контролер - четох, че не можа контролерите да се връзват в паралел към един и същи акумулаторен блок и към един и същи панел - вярно ли е ? Иначе казано - как да постигна система от порядъка на 400-500 W, като в последствие да я доразвия до 1 KW ? Когато контролера примерно е ограничен до 20-30 А, а ми трябва повече ток ? Mоля, ако може някой по-запознат с техническите въпроси, да ми разясни начина на компановка на големи акумулаторни блокове при напрежениe 24 V. Инвертора е ясен, но контролерите не са.