Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Изграждане на автономна система до 1 KW

<< < (7/9) > >>

Vetap:
Погледнете тази диаграма. Много е полезна, за да се види кое е най доброто за съхранение на енергия. Излиза, че маховикът е едно от най - добрите. За съжаление не е лесен за изработка в домашни условия.

karabuz:

--- Цитат на: valex в Септември 26, 2012, 07:30:39 pm ---Забравих да спомена,че много рядко акумулатора е на 12V. Обикновено е около 10,8 ... 13,8V.

--- Край на цитат ---
Именно това ме притесняваше и мен докато не се сетих, че всеки ел уред си е разчетен да може да работи в доста широк обхват на захранващото напрежение.
20*10,8=216 В
20*13,8=276 В - !!!
май трябва да тръгнем по обратния ред:
най-нисковолтов кондензатор на захранване на ел уред съм виждал 350В разделяме на корен от 2 (преобразуване максимална->ефективна стойност) =  247 В
Да кажем 250 В ще ни е тоталния максимум, който може да си позволим
250 / 14,4 В (макс. напрежение на здрав акум. при заряд ) =17,8~ 18 акумулатора
пак проверка за минимално напрежение 18*10,8 =194,4 Волта - никакъв проблем за 100% от домашните ел уреди

спестихме 2 акумулатора :)

valex:
Има малък проблем, че повечето уреди искат променливо напрежение 220 волта :)
А някои искат синусиодално напрежение :(
За това трябват преобразуватели.

Брадатия:
Като вземем предвид, че осветлението и отоплението нямат претенции за вида на напрежението, тогава преобразовател ще ти трябва само за черната техника и уреди с асинхронни двигатели. Което ще доведе до ползване на по-малък преобразовател.
  Чел съм преди време за опити при които нагревателите за отоплителната система се свързват директно към генератора, което довежда до отпадане необходимостта от акумулатори и преобразователи, защото пулсациите в произвежданата електроенергия се проявяват като повече или по-малко отделена топлина, но винаги имаме някакво загряване.

valex:
Осветлението особено ако е със светодиоди може директно да е към акумулатора.
тук има една разработка за директно захранване на бойлер (ако има излишък на енергия)
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=79&t=39346&sid=0d91f3178f4df94eefc9c1db3d5f6090&start=40

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия