Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Свободна енергия и механична антигравитация от Андрей Ермола

(1/6) > >>

jhonjhon:
Украинецът Андрей Ермола смята, че е създал нов тип конструкция на двигател за свободна енергия. Има два клипа в Youtube на две устройства, в които движението са получава, чрез прилагане на статична сила, като на изхода се получава полезна работа.

Има и сайт:
http://ermola.com.ua/

Признавам, че не ми стана ясно как точно работи устройството. В текста от сайта има много интересен пасаж свързан с предишен експеримент на Андрей Ермола, при който е постигнал антигравитационен ефект при специфично развъртане на жироскоп. Това беше изненада за мен. Ето го цитата:

"В 1996 году я взял массу и раскрутил в одной точке, но в двух плоскостях. После этого механизм, который стоял на слесарном столе, я не мог ни поднять, ни стянуть. Когда механизм остановился, вынес его на улицу во двор, установил на упоры на уровне пояса и раскрутил. Выбил опоры из-под механизма, а он оставался висеть в пространстве. Придавить вниз или столкнуть я его также не смог. Взял и пошел по принципу Капице, только не линейкой, а киянкой «деревянный молоток», и ударил по корпусу. Механизм плавно поплыл в пространстве от меня, я почувствовал легкое давление в области живота. Мой двор от соседей отгорожен шиферным забором. Механизм приблизился к забору и шифер раскололся и вывалился, но что интересно, не от механизма, а в сторону механизма и осколки разлетелись в разные стороны в направлении на механизм. Рельеф участка в сторону полета механизма возвышался. В том месте, где я его нашел, трава была примята на встречу полету. А перед механизмом, где он лежал, трава стояла. Удивительно, но это мне напомнило фотографии места падения Тунгусского метеорита.

На сегодняшний день технологии позволяют создать гравитационный носитель и двигатель, который мог бы его раскрутить, фактически существует."

teofilius:
На пръв поглед изглежда, че става въпрос за въртящ се жироскоп по две оси.  За жироскопа знаем, че се стреми да запази положението си в пространството независимо от въздействието върху него.

emilvtc:
Някой успя ли да разбере идеята и принципа на работа?
Моля опишете го с няколко думи ...

elektros:
Сайта е затворен за реконструкция..... Дали пък руските военни, които използват отдавна антигравитационни методи при военните самолети не са му намерили доживотна работа в Сибир? :D

tobo1:
Изобретението на Ермола е гениално - преобразуване на статичен натиск във въртеливо движение (той казва, че преобразува кинетична енергия - неправилно според мен, но може би го прави съзнателно, за да не дразни идиотите с бетонни глави).
Позовава се на някаква теорема на Ковалевска според която, ако върху ос се приложи ексцентричен натиск се предизвиква въртене - във филма Ермола казва - "а това си е вечен двигател...." .

Сайтът му беше затворен дълго време, после се появи отново. Ермола написа че ще покаже лек автомобил задвижван от неговия двигател и дори записваше желаещи да присъстват на демонстрацията. Сега сайтът пак е затворен "за реконструкция". Надявам се да е временно, докато качи нови материали от демонстрацията.

Не знам дали "руските военни използват отдавна антигравитационни методи при военните самолети" но със сигурност използат легенди за какви ли не методи. А за да добиете представа за технолотичното им ниво е достатъчно да видите капсулата за приземяване на космонавтите (беше изложена на ул. Шипка в София) - ужас и безумие е единственото с което може да се опише.

Колкото до опита със жироскопа - мисля че Ермола цитираше опит направен от друг учен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия