Просто прекрасни мисли споделяте! Възхитих се! - (не иронизирам!) - и ми се до-щя и аз да споделя нещо... само ще ме извинявате, че ме боли главата (вчера по принуда се надишах с дим от лака на печката) и може да изтърся някоя глупост...
Така!
Знаем за Четирите фундаментални взаимодействия - лептонни, адронни, електромагнитни и гравитационни - толкова поне дефинира настоящата парадигма на науката.
Аз съм убеден, че има и Пето фундаментално Взаимодействие - за себе си го наричам взаимодействието "М" - от първата буква на думата Мисловност (като функция на мозъка на висшия бозайник Хомо Сапиенс)
Знаем и за четирите фундаментални "състояния" на материята - твърдо, течно, газообразно и плазма - с многото техни взаимни компилации и креации...
И си задавам въпроса - как така имаме Пет фундаментални взаимодействия, а да нямаме Пет фундаментални "състояния" на материята... и веднага се сещам, че от много време твърдя, че Мисловността всъщност е с Материален характер... т.е. тя е Материален Продукт на функцията на Мозъка, и "извирайки" от неговите, на практика, електромагнитни взаимодействия (на ниво аксони, синапси и пр.) - тя, тази Мисловност често напуска пределите на черепите ни и ... под формата на протуберанси (сходни със слънчевите по форма) се еруптира в околното пространство - особено често и мощно, когато човек разговаря с друг човек, когато чете (думи), когато музицира, когато рисува, пее и пр.
Излиза, че нашата индивидуална Мисловност, бидейки ОБИЧАЙНО слаба, разхвърляна и блуждаеща, в определени моменти може да придобие огромен енергиен ресурс (при съсредоточаване, концентрация, медитация и пр.) и да извърши определени действия в зоната на известните вече Четири Материални "състояния", легитимирайки по този начин своето наличие... преобразувайки и предизвиквайки редици от други взаимодействия...
...
Чудя се и още на поговорката за "Кое е най-бързото нещо в Природата? - отговор: Мисълта!"
Е как така същата тази мисъл има Скорост, а на практика е невидима от очите ни и уредите ни...
Не говоря за Аурата ни - тя е твърде "тежка", груба и естествено бавна...
Явно е, че тук говорим за много нива и под нива на изява на Материята чрез също големия брой Енергийни нейни преобразувания и изяви, едно от които наричаме Информация...
И дали именно Световното Информационно Поле (Хипер Ноес Уърлд, Акаша) не е близкородствено И със Световното Духовно Поле (Хипер Спирит Уърлд, Агни) освен с всички останали Полета и Материални Въплощения - и всичките те във ВСЕ-единно ВСЕ-взаимодействие на ВСИЧКИ Нива на структуриране, преструктуриране и преобразуване?!?!?!?
Въпросите ми са безброй!
И се сещам, че плазмите и енергийните изяви в апаратите на Кеше "слизат" още "по-надолу" в Нивата на структуриране на Материята - докосвайки се вече (затваряйки "кръга") до Мисловността ни...