Разгледах темата и в следствие на моите наблюдения установих, че твоята клетка трябва да консумира мощност около 100W, а същност тя консумира около 240W , което значи че ти имаш едни 140W които са изразходвани за топлина, една от причините за тази консумация на ток мисля, че се дължи на не коректно избиране на уплатнение. Ако не се лъжа ти използваш цилиндрични уплатнения с диаметър на сечението 3мм, а препоръчителното разстояние м/у плочите трябва да е от 3-5мм, аз мисля че твоето е около 2мм ,ако не и по малко.
Причината е следната: допирателните на окръжността към плочата са 2 точки и без затягане разстоянието м/у плочите се получава 3мм, но след затягане окръжното сечение се получава като елипса и контактните зони стават по големи което е хубаво за да уплатни по добре, но разтоянието вече е по-малко м/у плочите в следствие на което съпротивлението на клетката намалява и протича по голям ток, и от там получаваш висока консумация на ток и ниско кпд. Аз бих ти препоръчал да замениш гарнитурите вместо с 3мм да е 5мм, в зависимост от затягането, ако то не е много голямо може и 4мм. Така трябва да ти падне консумациата на ток и да нямаш толкова загуба на енергия в топлина...
Дано да съм бил полезен