Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Модел на магнито-гравитационен хибриден двигател

<< < (6/7) > >>

Maistora52:
Казал съм го по-горе - нямам такъв магнит като този на клипа. И засега тук "ме няма".
Разработвам си другите конструкции.

elektros:
Вижте нещо интересно, няма причини втората анимация да не проработи...
http://samodelkyn.ucoz.ru/index/0-62

Радико:
Помисли още малко и ще видиш че всъщност няма причина да проработи.
За начало си представи какво ще стане ако полюсите на магнита са вертикално ориентирани.

Maistora52:
И в двете предложени конструкции не е показан активиращият елемент (актюатора). В схемата на "ротор-статорната" конструкция има уравновесено положение на "зацепване" на магнитите и няма причина да тръгне, НО ! - позиционирането им е правилно - това позициониране "РАБОТИ". При моя "бекспейс" използвам сходен вариант (един от многото подобни) и тръгва.
В анимацията на хибридната конструкция - гравитацията не е подходящия избор за "актюатор" - магнитния "захват" (отляво) не може да се преодолее по този начин - и конструкцията няма да тръгне.

Радико:
Във общи линии ако махнеш магнитите и наклониш картинката на една страна резултата ще е идентичен Магнитите преместват малко встрани теглото "Любимите ми неразбираеми за някой хора вектори"
НО
Какво ще се случи ако имаме две или три такива устройства оформени като колела на каручка "вградени вътре в колелата" а магнитите се държат за рамата на "каручката" В този случай понеже резултантния вектор на гравитацията и магнитното поле няма да бъде насочен перпендикулярно на плоскостта на която стои "каручката" а под някакъв ъгъл спрямо нея се появява някакъв странен резултат, нещо като перманентен магнитен наклон.
Към настоящия момент не се наемам да дам мнение какъв ще е ефекта.
Ако някой не е разбрал какво искам да кажа утре други ден ще го нарисувам.
Май си струва да се отвори нова тема по въпроса. Какво ще кажете колеги.

П.П. Ако някой който ме е разбрал и може да направи чертежа бързо, да го публикува ще съм благодарен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия