Направи намотката и ако нямаш такава хартия отивам в Прамиз взимам и ти я пращам по еконт или спиди подарък от мен да се включа и аз във експеримента с каквото мога.
Имам я намотката върху PVC тръба, с около 2 сънтима диаметър, намотките не ги броих ама са много от жица като косъм. Правех я за един друг експеримент със тесла електричество, но не се получи. Та намотките са повече от 100 върху тръбата с много тънка медна жица. Мисля да прекарам един проводник през тръбата с диаметър около милиметър, и да пускам ток регулиран с реостат, ама върти ми се в акълъ как да меря магнитното поле. Сега тока променлив ли е или постоянен трябва да бъде. Постоянен не значи такъв, щото може да е на импулси които не си менат посоката. Мога и такъв да направя с импулсен трав за LED осветление. Най важното е за мен, да открия извънгабаритно магнитно поле. Демек силовите му линии да не изхождат и захождат в соленоида от намотките върху тръбата, а да са извън него. Това може ли да се разбере чрез магнитна хартия, то не е хартия ами индикатори на магнитно поле, знам ги продават такива в примаз, като полупрозрачна слюдоподобна и огъваща се полиестерна материя, като ги поднесеш към магнит и потъмняват там където полето е най гъсто. Та с това трябва да покаже нещо като потъмняване но извън соленоида, поне така аз си представям визуално нещата които ще са следстзие на опита.