Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
roskoj:
Здравейте.
Схемата е тази, но с 5 работни намотки на бобина, и транзистири 2sc2581.
roskoj:
Извинете ме, нещо не се справям с вмъкването на снимки.
amxcs:
След като видях, че има хляб в генератора, реших да си направя по-голям и по-ефективен.
Какво ще ми препоръчате за работа на 12V. Най-вече ме интересува подходящото сечение на проводниците. До офиса ми има сервиз за навиване на трафове и мотори, та от там ще си взема. ~25лв/1кг. Аз съм се насочил към 0,4мм и 0,6мм, ама ще изчакам мнение от по-компетентните, също и каква дължина г/д ще ми е нужна. Иска ми се да си набавям малко по малко нужните части.
Искаше ми се да повторя някой, който е смятан, правен, и е по-ефективен, търсих туториали, но само обща информация намирам.
Maistora52:
--- Цитат на: roskoj в Октомври 01, 2012, 12:59:58 pm ---Схемата е тази, но с 5 работни намотки на бобина, и транзистири 2sc2581.
--- Край на цитат ---
Roskoj, цитирам те, защото си мисля, че нещо си сбъркал - Имаш предвид пет бобини може би, защото ако са "пет работни намотки на бобина" май нищо няма да излезе...!!! Напиши пак, моля те, точно кое по колко е, за да няма объркване: Колко са бобините ти, с по колко навивки на една бобина, с какво фи е проводника, с колко и какви магнити е конструкцията ти, и т.н. ?
roskoj:
--- Цитат на: Maistora52 в Октомври 01, 2012, 03:25:33 pm ---Roskoj, цитирам те, защото си мисля, че нещо си сбъркал - Имаш предвид пет бобини може би, защото ако са "пет работни намотки на бобина" май нищо няма да излезе...!!! Напиши пак, моля те, точно кое по колко е, за да няма объркване: Колко са бобините ти, с по колко навивки на една бобина, с какво фи е проводника, с колко и какви магнити е конструкцията ти, и т.н. ?
--- Край на цитат ---
Прав си, забравих за хората които за първи път чуват за Бедини.
Та бобината е от 5+1(тригерна) бифилярно навити 680 намотки, от 0,67мм проводник.
И така четири бобини, като само в едната има тригерна намотка.
Магнитите са феритни 20/30/5мм.
Качвам и обясненията на руски език, може и да ги има във форума.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия