Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (49/202) > >>

Maistora52:
Валекс, с двама специалисти от двете ми страни - по тоци, електромотори и акумулатори ги мерихме всички възможни варианти, които са възможни:
1. Товар лампи,
2. Товар електромотори,
3. Това кондензатори
4. Товар акумулатори - и здрави, и заредени, и разредени, и дефектирали с една клетка
при захранване от акумулатор, от аку-LiOn батерийки и от мрежата през траф, грец и кондер...
... и се оказва, че далавера няма!
Няма свръх единичност! - поне в стандартната "школная" схема.

valex:
Това е добре, че вече се уточни. Остава въпроса за какво може да служи устройството?

az_skeleta:
Майсторе, би ли споделил методиката на опитите и какви измервания сте направили? Гледал ли си с осцилоскоп сигнала на базата и на изхода и можеш ли да пуснеш снимки на тия сигнали за да видим и ние. Захранването ти добре ли е стабилизинано, защото ако пулсира пада КПД на системата. Здравия акумулатор за колко време се зареди?

mi68:
Здравейте,
Дали някой може да намери оптичен кабел направен от "р"-полупроводник така, че дупките да се движат обратно на електроните. Ако този проводник се сложи в магнитно поле, лоренцовата сила ще движи дупките в обратна посока на електроните. С този инвертор нещата ще тръгнат, но надали се продава?
Да има генератор трябва две условия:
-баланс на амплитудите самоиндукцията дига по-високо напрежение, отлично
-баланс на фазите, тук имаме противоположност, правило на Ленц, трябва инвертор, примерно с "р" полупроводник

Maistora52:
От всички измервания - само с мултицети - показваше не повече от 50 % КПД.
Тук http://mazeto.net/index.php/topic,7375.msg72349.html#msg72349  съм съобщил данните.
Скъли, имам въпрос към теб:
Направил съм три трифилярки по 600 навивки.
Ще ги връзвам към схемата.
Ти спомена, че сте правили ПОДОБНО нещо -ЗАХРАНВАНЕ НА НЯКОЛКО БОБИНИ САМО С ЕДНА СХЕМА.
Искам да знам, всичките бобини паралелно ли им вързахте намотките? - и с по колко навивки бяха тези намотки?
И един въпрос към всички тук - ако повече от две бобини са на отделни схеми, при едновременен пуск има ли синхронност на импулсите?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия