Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (51/202) > >>

Maistora52:
Това разбрах, благодаря! Обаче - има ли съвместно с тези 8 тригерни намотки на една макара - девета, силова намотка? - май няма. Тогава трябва да имаш поне 8 "силови" (за зареждането на акумулатори, примерно) намотки на други бобини (макари), разположени на съответния друг градус около ротора - правилно ли разсъждавам? - Тогава как връзваш тези силови намотки към съответните 8 схеми от транзистори, диоди, резистори и потенциометри? - предполагам, че връзването е по стандартната схема - просто имаш 8 схеми, на които тригерните намотки са на една макара, а силовите намотки са на други отделни 8 макари?
...
Бат Мишо - "къртиш мивки"... силно съм впечатлен!!!

az_skeleta:
Ама ти май не четеш какво пиша. Аз пък трудно ти разбирам въпросите.
 Има само една тригерна при мене и при Жоро. На Жоро е с 5 бобини и пак е с една тригерна на едната бобина само.Това ще рече 4 бобини с по 8 намотки и една с 9(8 работни + една тригерна)
 При 5 бобини ъгъла между тях трябва да е 72 градуса(това е при жоро). Аз съм с 2 бобини в момента и ъгъла ми е 180 градуса.
 Всички 16 стъпала при мене са еднакви. Просто в единия край намотките са вързани на късо а в другия всяка си отива на отделно стъпало. Изходите след диода са също на късо свързани и отиват на акумулатора.
 Всъщност май ще ти звънна че ще е по лесно.

juliang:
Добре, а не може ли при вариант с повече от 1 бобина акумулаторите автоматично да се сменят на всеки цикъл? Т.е. Когато единия акумулатор е "двигателен" а другия е "зареждащ се", при преминаването на следващия магнит електроника да превключва веригите и ролите им да се разменят. Или на всеки оборот. Така и 2-та акумулатора ще се зареждат и ще си имате жадувания "източник на енергия" без да обикаляте през час машината и да мерите заряд, да сменяте акумулатори и подобни.

coke2k:
То ако така  ставаше ехеее.... ама не става. Само след около 7 завъртания и двата акумулатора ще реват за зарядно.
Поздрави.

madsatbg:
Здравей Майсторе,

ето как изглежда схемата на "бедини-то" със една бобина с осем "силови" намотки и една "тригерна" намотка - базова.
Надявам се сега да е по ясно.
По същество това са осем блокинг генератора чиито изходи са свързани паралелно.

поздравй

п.с.Както казва Мечо Пух колкото повече толкова повече.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия