Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (8/202) > >>

ppankov:
altium,
представената от теб схема е много интересна,
другата седмица колеги обещаха да ме снабдят със такъв електромотор,
веднага щом го получа ще тествам схемата представена от теб.

За съжаление, каскадното свързване на няколко електромотора не е представено нито със
схема, нито със снимки, само параметри.
Ако това е така, нещата май вървят към подобрения и патент.

jantar:
altium ето ти схемичката (само че диодите са BYW27  :) )

velstar:
Привет на всички във форума! Ще ви представя моята изработка на  експериментален генератор, оптимизиран с микропроцесорно управление. https://www.vbox7.com/play:04f53cf6

GMG:
   Привет velstar !
 Кажи за входно-изходните параметри и т.н.
 Какво постигаш с процесорното управление ?
 С видео-главата при мен е по-зле, но с другия
вариант е на прага да се само-захрани !!!

velstar:
Здравейте GMG!
Реално и при мен, с глава от видео не може да се само-захрани.  В случая с помощта на микро контролера  разреждам последователно заредените кондензатори, като по този начин постигам голям импулсен ток на изхода. При товар в определени граници постигам постоянно захранване, тъй като импулсите се само-настройват, от микро контролера, чрез обратна връзка. Без товар достигам 100V  на изхода, а с товар може да се настройва. Аз съм избрал да поддържа 14-15V  с включен товар, тъй като ще го използвам за зареждане на акумулатори. Импулсния ток на изхода е достатъчно голям, за да стопи предпазител от 5А.
   При включване на товар, не се променя консумацията на входа, но оборотите намаляват. Разбира се, този факт може да се използва, за да се само-захрани, като се конструира генератор с голям брой бобини и диск с радиално разположени магнити,  с по голям диаметър, за постигане на по голяма ъглова скорост. Точно това е направил и Бедини.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия