Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (9/202) > >>

GMG:
    Здравей, velstar !
Извинявам се, че, пиша по късни доби, но работата ми в момента
е такава...сутрин тръгвам по тъмно и се прибирам по тъмно...
нямам време за подробни експерименти !

До колкото разбирам, стремиш се да докараш постоянно
напрежение, за да зареждаш акумулаторите...
Това не е съвсем така... напротив... при зареждане е
необходим само импулс, т.е. без филтрация
( капацитета го играе самата батерия ) 
Колкото по-големи обороти, толкова по-добре.
Помисли за това. Има и други важни подробности, но по-нататък...
размишлявай ! :)

Поздрави !

velstar:
Привет GMG!
Идеята ми беше да изкарам на изхода постоянно напрежение с голям ток, т.е. КПД>1. Но тъй като това  не се получи, реших да променя програмата на микро контролера така, че да зарежда акумулатори, в ускорен импулсен режим. Сега между отделните импулси има интервали и напрежението е малко завишено. Скоро ще направя тест, за да проверя за какво време ще зареди един акумулатор и колко ще консумира за същото време.

emm:
Здравейте, искам да споделя с вас един начин за вдигане КПД на Бедини-мотора.
За момента използвам тази схема, за да захраня мотора.

С генератора променяте напрежението на мотора, като внимавате да не изгорите крайния транзистор, защото той започва да работи при по високи напрежения!
Аз използвам рид ампула за мотора, а не датчик на Хол.
Идеята ми е, да натрупам максимална енергия в кондензатор и да възпроизведа мощен ел-магнитен разряд. Проблема за сега ми е, че не мога да го направя с тиристор на 100%
Ако някой има идея как с тиристор на право напрежение да се управлява бобина, нека сподели. Искам да използвам този максимален ел-магнитен разряд в газовия двигател върху който работя в момента.
Успех  ;D ;D

getca:

--- Цитат на: emm в Юни 01, 2009, 08:23:55 pm ---Здравейте ,искам да споделя с вас един начин за вдигане КПД на Бедини мотор.

Идеята ми е да натрупам максимална енергия в кондензатор и да възпроизведа мощен ел.магнитен разряд. Проблема за сега ми е, че не мога да го направя с тиристор на 100%
Ако някой има идея как със тиристор ,на право напрежение да се управлява бобина ,нека сподели. Искам да използвам този максимален ел.магнитен разряд във газовият двигател върху който работя във момента.
Успех  ;D ;D

--- Край на цитат ---

Здрасти...нямаш проблем, погледни схемата на кондензаторно запалване, същото е. Натрупващ кондензатор се зарежда до 300-400в и после през тиристор се разрежда върху бобината. Имаме две възможности - периодичен и апериодичен разряд. Първият е с колебания, определени от ЛЦ-кръга, а при втория цялата енергия се прехвърля в бобината, включва се шунтиращ диод/и и разряд има до изчерпването й. Проблем ще бъдат високите енергии, щото тоците ще са огромни и бобината ще си замине. Според мен много по-удачен е първият вариант с колебателно разреждане, макар че при голям капацитет честотата ще бъде ниска и тоците пак ще хвръкнат. 10мкФ/400в да се разреди директно няма да стане, тоците ще са огромни. Затова може да се зареждат 5х2мкФ по отделни вериги и да се разреждат един след друг, само управлението малко ще се усложни.
Е, има и трети вариант, по-модерен, със схема като в енергоспестяващите лампи. Кондензаторът 10мкФ ще бъде захранващ на схемата, която ще го разрежда резонансно с някаква честота през бобината за запалване. Недостатък е, че схемата ще работи до някакво минимално напрежение или няма да се използува цялата натрупана енергия, но това може да се компенсира с по-голям капацитет, да речем... ;)

Поздрави... ;D

emm:
getca благодаря за бързият отговор.
Проблема със повишаващият обратен преобразувател е ,че променливото напрежение не е със 50% коефициент на запълване което не позволява на тиристора да се запуши.Аз използвам  470мф 450в и тиристор за 160А. Малките тиристори направо излитат... :o
Ако захраня С1 със двутактен преобразувател става но е слаб и не може да зареди толкова бързо С1, а трафа е 2 по 12в 20А.
Обратният преобразувател има голямо КПД което го слага на първо място в моите опити.
Ел.магнитният разряд е страхотен.Ако подкарам бракмата на Бедини със този разряд направо ще се разлети. Не че сега не се разлитат магнити ама  като залегнеш е добре... ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия