Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
emm:
Някой успял ли е да подкара Бедини мотор със тиристор!
ppankov:
--- Цитат на: emm в Юни 07, 2009, 07:55:06 am ---Извинявам се ,да не съм объркал форума!
Най вероятно ,това е форум на някоя библиотека.
Има ли хора които могат да мислят ,или само копират... :o
--- Край на цитат ---
Добре, кажи две думи за генератора ти на импулси в дадената схема :)
emm:
Здравей приятелю!
Уморих се вече, да гледам чужди препратки и да коментираме дали това е измама.
Тука все още има мозъци, които са по напред от другите.
Когато се коментират някакви схеми, те не трябва да са крият, а основата на която се гради мисълта на всеки от нас.
Всеки един човек, мисли по различен начин и знанията му дават възможност да изгради схемата по свой стил.
Имам резултати, за които съм споменал по-нагоре.
Въпроса е дали има някой, който мисли по този начин, спрямо схемата на Бедини.
Поздрави ;D
mzk:
Здрасти emm,
предварително искам да кажа, че не съм много подготвен по темата, по- скоро ми хареса идеята за 'собствена мисъл'. Далеч не смятам, че тук винаги се работи по конкретни схеми от някой сайт.
За бедини-то. Взел съм 2 магнитопровода (Ш-образни) - Al 5800 55/21 (comet.bg).
Работя по схемата от стр. 4 (пусната от altium)- магнити в единия край, ротор с магнити в другия.
В схемата е посочено положението на роторните магнити така, че да съвпада с магнитните силови линии (роторния магнит се привлича при доближаване на магнитопродова и трудно излиза).
Вчера си поиграх и забелязах, че голяма разлика (поне при преминаване на магнит, държан от ръката ми), т.е. и обратно на линиите да мине, ефектът е че трудно навлиза и лесно излиза (иначе лесно навлиза, трудно излиза).
В момента мисля точно как да направя ротора, малко ми куца главата на идеи.
Управлението с тиристор е интересно, не знам точно каква е целта, може би устойчивост при големите токове, но то зависи и от мащаба на генератора де...
Доколкото знам, mi68 предпочита тиристор при управлението именно на запалителна бобина (схемата за озонатора).
Поздрави!
GMG:
Здравей emm !
Скоро ще има други репликации
и схеми на Бедини от сорта...побългаряване
и КПД, повече от нужното!
Търпение и поздрави !!! ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия