Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (77/202) > >>

Yoro:
Нали точно това ви писах, че с такива опити просто си губех времето.
Без ротора с магнити няма нужния ефект.

EDM electronics:
Yoro, щом казваш, че магнитите "правели работата", защо не пробваш да ги замениш с електромагнити за проба /вързват се общо с един ШИМ-генератор/. Ако нещата тръгнат така, ще отпадне механиката, а вероятно и симетричното разположение на индукционните бобини. Ще се получи нещо като Тесла-трафчета с железни сърцевини. Ако даде нишан ще се махнат сърцевините и ще стане същински Тесла-траф.

coke2k:
Това и аз си го помислих  ЕДМ и така нещата започват да наближават бай Капанадзе ...

Yoro:
Вече съм убеден, че нищо не може да замени магнитите.Няма електромагнит който да направи такова поле.При него има и други фактори които пречат.
Сега ще правя нова модификация на генератора, но и тя ще е с магнити.
С малко промяна ще се изкара още много от това устройство.
От опит зная, че няма смисъл да се харчат пари и време за опити без магнити.
Ако все пак бъркам и някой направи генератор без магнити който работи ефективно се надявам, че ще ни го покаже.

h2motor:
Yoro - с два акумулатора няма да заработи като машина произвеждаща енергия, сигурен съм.В единия акумулатор който "зареждаш" се случва процес , събитие което трае много кратко във времето - момента в който се получава и извлича енергия е с времетраене най близко до нулата.На осцилограмата това няма как да се види.Като свържеш два акумулатора, този от който захранваш се изтощава малко по бързо отколкото е скоростта с която се появява заряда на другия, защото той е зареден с енергия на импулси с много кратко времетраене и докато се стигне до химическа реакция трябва повече време. Така че зареждаш по бавно отколкото разреждаш.
- Но с повече от два акумулатора ще стане.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия