Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Yoro:
Много исках да махна ротора, но без него няма ефект.Той е виновника за това което се получава и не можем да си обясним какво се случва все още...
Много време загубих да пусна генератора без ротор с магнити.Не става...
Магнитите правят етерна вихрушка която след като се спречка с електромагнитните полета на бобините дава нужния резултат.Без това няма ефект.Точно тук е и разколничето.
Значи точните магнити и бобини и работи.Генератора де.
az_skeleta:
Ами не съм го мерил точно. Захранването си го направих след като бях решил че ще е с магнити. Но с един смотан ватмер от магазин за 1 лев, при по малка консумация с феритните магнити се зареждаше по бързо. С нео магнити също зарежда по бавно. Явно магнитите добавят нещо.
Velektra:
Yoro, не си ли си отговорил на въпроса, защо с неодимовите магнити не се получава същия ефект.
Може би защото тяхното магнитно поле е много по-силно и вече те наистина индуктират електричество в бобините, което явно си пречи със захранващото напрежение. Или се иска сънхронизация на двете и тогава да се получи.
az_skeleta:
А според тебе управляващия импулс не е ли индуцирано електричество? Все пак биполярните транзистори се управляват с ток.
Yoro:
Неодимовите магнити имат такова поле, че като се завъртят се получава едно мазало.Презастъпват се полетата и няма насочен полюс а това пречи за появата на стръмни импулси.Поне аз съм убеден в това.
Накратко казано и на разбираем език изчезва синхронизацията.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия