Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
Velektra:
Защото за получаване на хладно електричество е необходимо много бързо заключване (запушване) на транзистора и да няма утечки на ток през него.
Както и да е. Важното е че устройството работи и даже върши чудеса, които засега не можем да си обясним.
--- Цитат на: Yoro в Октомври 29, 2015, 03:56:21 pm ---
Те показват нещо но не е вярно.Например с токови клещи за измерване на променлив ток аз измервам 9А на кабела който е включен към зареждащата се батерия а като меря с уреда какъв е постоянния ток той показва 6А....
--- Край на цитат ---
Но на тоя кабел нали се събират токовете от всичките намотки?
Така че грубо: 6А/40=150mA през транзистор.
az_skeleta:
Пробвал съм с полеви транзистори IRF 840 само че с генератор на правоъгълни импулси и изходния сигнал си е същия. Сравнявал съм го с биполярните 13005(моите са такива).
Yoro:
Искам да ви пиша и това, че хладното електричество и съвкупност от различни енергии.В това се убедих лично защото автомобили които имат поставени устройства на caduceus си противодействат със заредена батерия от генератора ми.Там се появи ефект когато се демонтира едното от устройствата...На едно место поставени няма ефект.
Velektra:
--- Цитат на: az_skeleta в Октомври 29, 2015, 04:13:53 pm ---Пробвал съм с полеви транзистори IRF 840 само че с генератор на правоъгълни импулси и изходния сигнал си е същия. Сравнявал съм го с биполярните 13005(моите са такива).
--- Край на цитат ---
Интересно е не само дали изходния сигнал е същия, а и дали върши същата работа като устройството на Yoro.
Зашото спорът ми с Yoro е точно затова. Аз смятам че и с генератор може да се постигне същия ефект, защото магнитите са слаби и магнитното им поле едва се докосва до бобините, камо ли да индуктира нещо в тях. Само индуктира достатъчно напрежение (нужни са само 0,6V за отпушване на транзистора) в тригерната намотка. Цялата енергия в бобините се осигурява на практика от захранването (например 40V).
Yoro:
С тези транзистори които ви показва az_skeleta не го правете.
С тях не работи както трябва.С тях пробвахме за да видим дали ще устискат като генератора работи без батерия.Веднага изгарят..
Просто не трябва да пускате генератора без зареждаща се батерия и няма проблеми.Аз не успях да направя защита от това.Ако някой направи такава нека се обади.Всяко допълнение към схемата с цел защита влошава работата на генератора.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия