Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (100/202) > >>

nizo:
coke2k, абсурдно е да твърдиш, че правиш дълбок разряд на батерията с този 25А товар. Аз днес схванах, че ти това твърдиш. Значи ако сметнем, че имаш 2 батерии по 7Аh, то в тях има 604800J. На видеото ти разреждаш 12V*25A*30секунди = 9000J. 9000J представляват само 1/67 от наличния капацитет. Т.е. да, прав си ... този номер може да го направиш, по твои думи, поне 5 пъти, но това не трябва да те шокира, защото ти може да го направиш над 60 пъти! 604кJ/9kJ = 67,1 ... разбираш ли сега за какво иде реч? Кога най-накрая ще започнете да си правите таблички за вход/изход? Практически погледнато, когато сложиш 4 батерии за ВХОД, т.е. те са вложени източници на енергия в тази система, то входа ти е 1,2 МJ (1,2 милиона джаула). Тези джаули може да движат 12V/25A товар в продължение на 4000 секунди или 67 минути или кажи речи 1 час!

az_skeleta:
Низо, А можеш ли да сметнеш колко джаула вкарва после като го зарежда?

coke2k:

--- Цитат на: nizo в Декември 01, 2015, 03:42:45 pm ---coke2k, абсурдно е да твърдиш, че правиш дълбок разряд на батерията с този 25А товар. Аз днес схванах, че ти това твърдиш. Значи ако сметнем, че имаш 2 батерии по 7Аh, то в тях има 604800J. На видеото ти разреждаш 12V*25A*30секунди = 9000J. 9000J представляват само 1/67 от наличния капацитет. Т.е. да, прав си ... този номер може да го направиш, по твои думи, поне 5 пъти, но това не трябва да те шокира, защото ти може да го направиш над 60 пъти! 604кJ/9kJ = 67,1 ... разбираш ли сега за какво иде реч? Кога най-накрая ще започнете да си правите таблички за вход/изход? Практически погледнато, когато сложиш 4 батерии за ВХОД, т.е. те са вложени източници на енергия в тази система, то входа ти е 1,2 МJ (1,2 милиона джаула). Тези джаули може да движат 12V/25A товар в продължение на 4000 секунди или 67 минути или кажи речи 1 час!

--- Край на цитат ---
Низо, като цяло си прав и ако си спомняш аз казах, че не искам нищо да докажа. Само искам да те питам нещо:Стиска ли ти да си купиш примерно 100АЧ акумулатор да го нахакаш със 100А товар и да видиш дали ще издържи 1 час? Само това ми е въпроса. Ако искаш не ми отговаряй - отговори на себе си.

az_skeleta:
2,3 Ач акумулатор, натоварен с 21 ватова крушка(1,75А), зареден 14.2 волта, после се разрежда за 35 мин. Това съм го пробвал над 15 пъти и всеки път беше така.

juliang:

--- Цитат на: nizo в Декември 01, 2015, 04:03:40 am ---...
- нагласяш с шима на входа (40W, 24V, 1.66A)
...

--- Край на цитат ---
И за пореден път питам: С какъв уред ще измерваш точно 1.66 ампера когато мериш импулсни токове? Уреда дали е способен да мери импулси в килохерцовия диапазон? Дали може да мери сигнали с правоъгълна форма? Повечето масови уреди могат да мерят точно само около 50-те херца и напрежения и токове със синусоидална форма. При всичко друго показват свободни съчинения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия