Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (108/202) > >>

juliang:
Ще ми е много интересно да видя осцилограма на напрежението с 2-те сонди, опряни в рогата на акумулатора който се зарежда. Не на кабелите към аку-то, не на клемите към рогата, а на самото олово на рогата... за елиминиране на всички загуби от съпротивлението на кабелите и връзките.
А също така и ако е възможно - на напрежението на 2-та кабела, които захранват цялата установка - независимо дали е от ТЕС-а или от втори акумулатор. Просто искам да видя формата на импулса, който консумира установката и колко е "клякането" на захранващия източник.

Velektra:

--- Цитат на: Yoro в Декември 10, 2015, 05:20:24 pm ---Мишо това за което пишеш го зная идеално, но когато генератора работеше от батерии и към тях включих същите кондензатори осцилограмата беше много различна и ефекта от работата също.Има нещо друго .

--- Край на цитат ---
Жоро, когато захранваш от батерия сложи един диод или грец м/у + на батерията и бобините и тогава кажи дали импулсите са същите както при захранването от ТЕСа.

dymelsoft:
Velektra, съветът който даваш е безсмислен поради фактът, че със или без диоди напрежението от една батерия е постоянно и в него няма пулсации  ;). Изправянето на променливо напрежение най-вече синусоида с честота 50Hz колкото и да го филтрираш имаш някакъв процент на пулсации който нараства с повишаване на тока в товара. Наличието на тези пулсации се намаляват с увеличаването на филтърния капацитет - има си формули. Най-ефективно намаляване на пулсациите се прави в линейните стабилизатори с дълбока обратна връзка по напрежение.
ТЕС-а на Yoro е точно такъв и напрежението на изхода е с много добра стабилизация и под 1% пулсации - изискване за повечето лабораторни захранвания. Поздрави.

juliang:

--- Цитат на: dymelsoft в Декември 12, 2015, 09:25:13 am ---Velektra, съветът който даваш е безсмислен поради фактът, че със или без диоди напрежението от една батерия е постоянно и в него няма пулсации  ;)
--- Край на цитат ---
Не случайно и аз помолих Жоро да даде осцилограма на рогата на входните и изходните батерии... Аз лично не мога да си обясня пика от вече не знам последно колко волта при условие че на тоя кабел е вързан 50, 100 че и нагоре амперчаса акумулатор.
За да направиш пик от 100 волта в кабел вързан към акумулатор със 20-тина милиома вътрешно съпротивление, тока в този кабел трябва да е огромен. Акумулатора е способен да поеме стотици ампери (за кратко, преди да кипне) ако разликата в напреженията е толкова голяма. Просто не виждам как такъв ток ще протече по кабелите на бобините.

Yoro:
Като чета какво пишете стигам до извода, че трябва да уточня нещо.На изхода на генератора тока е постоянен а не импулсен.Тези импулси които се виждат са буквално скрити в постоянния ток и като се превключи осцилоскопа на AC се виждат.Последните осцилограми са точни.За предните извинения.Не предполагах че цифров осцилоскоп няма автонастройка.Стария с който работих имаше.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия