Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (109/202) > >>

dymelsoft:
juliang, ще си позволя да отговоря вместо Yoro. Импулси на клемите на акумулатора наистина има, но според моя осцилоскоп а и този на MZK амплитудата на тези импулси е не повече от 8V -15V, и време под 2 микросекунди.
Виж това :
Имаш 2 волта на деление (сондата е 1:10 x 0.2 на осцилоскопа). Осцилограмата е правена на 75Аh акумулатор директно върху клемите.
Дори и тези импулси говорят за голям импулсен ток.
Киловолтите които показва осцилоскопа на Жоро за мен са грешка в постановката, възможни причини - не се ползва екранираната "маса" на сондите а отделна "маса" към осцилоскопа реализирана с тънък и дълъг кабел. "Генераторът създава доста мощно импулсно магнитно поле около себе си. Доказва го фактът, че като държиш магнит в ръката си усещаш импулсите. Това означава, че във всеки проводник близо до системата ще се индуцират големи потенциали, които при високоомни товари какъвто е  входът на един осцилоскоп, ще имаш индуцирана амплитуда която през дългата неекранирана маса се сумира с амлитудата на сондата и създава този "киловолтен" пик. Сигурен съм че ако осцилоскопа се заземи качествено, както и установката на генератора, няма да се наблюдават тези аномалии в осцилограмите на Yoro. Както се казва, ключът е в правилната постановка и елиминирането на влияещи паразитни фактори за дадено измерване. Друг е въпросът дали има желание и най-вече разбиране за това което пиша. Естествено някои определени явления ме провокираха да се заема да репликирам тази установка и да я изследвам задълбочено доколкото ми позволяват условията и възможностите. Поздрави!

П.П. докато съм писал Жоро е отговорил :).

getca:
Yoro, тия грами, дето ги показваш нищо не говорят, защото изобщо не е ясно какво мериш, как и къде го мериш. Писах преди, но ти си знаеш своето - вземи нарисувай една схема на постановката и покажи къде връзваш измервателните уреди. Досега 37 страници бла-бла. Ако искаш реална помощ, спирай приказките, рисувай и давай да коментираме кое, как, защо тъй. Свържи токов шунт и дай осцилограма на зарядния ток на единия канал спрямо напрежението на другия, да се види фазовото съотношение. Осцилограмите върху комутиращите транзистори не са толкова важни, важното е какво става между чекръка и акумулатора. Ако не знаеш как се мери казвай, има теми из форума. Коректните измервания не са лесна работа, да не говорим пък за анализа им впоследствие. Тъй че, давай да вършим реална работа, ако имаш желание. Иначе остава само търкането на клавиатури и сънищата за мечтаното СЕ  :)
Добавка: Здрасти, dymelsoft, сега видях че си писал, та реших да добавя какво мисля относно тия прословути пикове. Може да са предизвикани от индуктивност на проводниците до акумулатора. Може да проникват и поради малко бързодействие на изправителните диоди на изхода на чекръка. Абе много може има  :) Докато няма грами на фазата между зарядните напрежение и ток, няма как да се разбере. При наличието им вече може да се сметнат някакви параметри на Бедини-то като чисто захранващ източник без да се месят неизвестни енергиини субстанции.
Поздрави !..

az_skeleta:
Много ми е интересно дали пък не искате и снимка от космоса на пловдивски окръг, за да се види дали пък няма някакви аномалии които се формират в следствие работата на генератора. За какво е това мерене толкова? Искахте Жоро да върже входа на изхода. Преди седмица го направиха и работи 24 часа без да мръдне напрежението. Верно че не се и вдигаше, но работата на генератора се бърка от високата честота на изхода на захранването и той едвам успя да го настрои да работи. До тука за мене има КПД(или както щете му викайте) 100%. За повече трябва да няма пулсации в захранването.
 Жоро 100 пъти написа да дойдете и да мерите. Идвате и си отивате и накрая пак няма верни измервания. И после друг ви е виновен.
 Според Жоро това нещо(генератора) е добре на входа да е с слънчев панел и един комплект акумулатори(Между другото идеята е на Бедини). При 100% КПД на Бединито(а то с сигурност е повече според мене) си имате перфектна система.
 Искам да си призная че преди връзването на изхода на входа и аз бях сериозно скептичен, заради личния ми опит с Бедини генератора. Но това сега ме кара да си търся грешки в моите опити.

Yoro:
getca,за да работи с конвертора доста се занимавах с настройката на генератора и сега и от теса работи по добре.Ако е направен както съм показал ще работи.На захранването от теса няма никакви пулсации.Ще пусна друга тема с всички чертежи и обяснения за да са лесно откриваеми.Наистина на батерията импулсите са малки, но като се сменят кабелите за да с достатъчно голямо сечение импулсите ще са с много по голяма амплитуда.Ще поставя нужните кабели и ще ви покажа какво се получава.Ето схема с показани местата където са поставени сондите.

Отдавна зная, че генератора произвежда много и това е от етера.Като го самозахраних от инвертор 1500W  работи един час и изгоря инвертора.С инвертора поддържаше 13,65V като консумацията беше 32А от батерията която се зарежда а тя беше 100Ач тягова, но на 9 години....В инвертора включвах теса.
Затова пиша, че няма значение тока и напрежението от изхода на генератора а импулсите които предизвикват реакция в електролита и се получава енергийна помпа...ДЪРПА ЕНЕРГИЯ ОТ ЕТЕРА...С инвертора работеше както трябва не като с конвертора.Нямаше смущения от захранването.Тогава и зареждаше още 4 батерии.

Това го пиша не да се фукам , а за да го има на много места пък вие както искате ...

getca:
Не се разбираме, ама карай. Давайте, както си знаете, те страниците си се пълнят. Скелет, що да мерите ли...емии, фърляйте тъпите уреди, бре...какво толкоз  ;D Грабвайте багети, махала, карайте на око, на усет...може и заклинания и баене да вървят, казва ли ти някой  ;D.
Yoro, пак повтарям - тия грами не вършат работа. вече писах какво би било полезно. Имаш съвременен уред, използвай го. Идеята за отделна тема без локуми, със стегната информация е добра. Давай да видим  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия