Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (110/202) > >>

az_skeleta:
Не става дума за магии, махала и багети ;D. Нека дойде някой дето иска и може да мери и да измери за да има качествени измервания. Понеже според вас той(Жоро) не може да мери ви предостави възможност да го направите вие. Никой не е върнал до колкото знам.  Ами що не го направихте? Единствено коке прави някакви опити, ама вие и него наплюхте накрая.

Yoro:
 getca,понеже виждам, че от години се мъчат колеги да го направят пиша как да си го направят.Който разбира поне малко ще го направи...Ако не променя нищо...
Дори и да не разбира ако го прави както съм показал ще се получи.
Показал съм го като конструктор лего в гаража.Ще ви го покажа и тук.
Предоставям ви целия си труд абсолютно безплатно и пак се пишат глупости.
Тук е показано.
http://www.garaja.net/viewtopic.php?f=7&t=198&start=690

Има схема, чертежи. Всичко...

az_skeleta е почти всеки ден при мен и той също не вярваше докато не го видя самозахранен.Генератора де.

Та не се учудвам, че вие също не вярвате.

dymelsoft:
Колеги, явно всеки си пише и никой не разбира другия изобщо какво казва/пише и т.н.

Yoro, не очаквай конвертора да върши чудеса. Стабилизацията му е направена по елементарен начин и не е особено бърза, по тази причина по-бавно компенсира заряда във филтриращите кондензатори. За да изчистиш висoкочестотните шумове от импулсния конвертор, които смяташ, че са пречка е достатъчно да сложиш двоен LLC филтър. Ако нямаш тази възможност, ще направя такъв и ще го донеса другия път да пробваш.
Една молба, ако имаш качествено земно - заземи установката както и (-) на захранването към генератора с дебел проводник. Разкарай тази тънка жица с която правиш нулата на осцилоскопа и ползвай нулата на самите сонди. Така всякакви паразитни смущения, ще бъдат сведени до минимум и това което ще виждаш на осцилоскопа ще бъде по-близо до реалната картинка. Това са само препоръки, ти сам си решаваш дали да ги приложиш.

az_skeleta , поддържането на стабилно напрежение върху клемите на акумулатора в продължение на няколко часа при това по-голямо от 12,6V е предпоставка за ефективност на самия генератор надхвърляща 100% поради простия факт, че самия конвертор е с КПД не повече от 90%, а освен всичко друго имаме и ротор който все пак се върти което означава че спокойно може да се извлече енергия и от това въртене. Докато бях при Yoro това което ми направи впечатление е, че опитвайки се с ръка да оказвам спиращо действие на ротора същия има завидна мощност, а в същото време не се наблюдава промяна в характеристиките на системата, което за мен не е маловажно.

П.П. когато бяхме аз и MZK при Жоро, акумулатора падаше по време на работа при това осезаемо, но да го отчетем на промяната на самия режим, което не е маловажно. След това Жоро е коригирал базовата верига и е постигнал стабилизация на напрежението 12.8V. И накрая, само ще спомена, че по принцип при "Бедини" никъде не се и допуска идеята да се черпи ток от акумулатора който се зарежда, дори не се препоръчва подобен вариант. Твърди се, че това пречи на процеса в голяма степен. Истинския тест за мен е с автоматична ротация на два акумулатора през 10 мин. Пак ще имаме затворена система, в която в крайна сметка ще заредим два акумулатора едновременно :) без външно захранване.  ;) Поздрави.

Yoro:
А зареждането на 10 батерии от една и то за кратко време не е ли достатъчно доказателство на това което искаш dymelsoft.В момента се захранва от теса и няма никакви смущения.Трябва да се сменят всички кабели с по дебели и тогава няма да затихват импулсите към батерията.Тогава ще е много по ефективен.

Когато постави конвертора генератора буквално не работеше и затова падаше батерията.След като го настроих да работи от конвертора задържа напрежението на батерията и работи така повече от две денонощия.Като работеше така генератора нямаше никакво излъчване и не е давал повече от 20-30% но пак зареждаше за да поддържа батерията.

За мен това е безсмислено.Един фотоволтаик спокойно го захранва.

Velektra:

--- Цитат на: dymelsoft в Декември 12, 2015, 04:04:14 pm ---Колеги, явно всеки си пише и никой не разбира другия изобщо какво казва/пише и т.н.
...........

--- Край на цитат ---

Така е dymelsoft.
Нали не си си помислил, че искам да изправям с диода постояно напрежение.
Разликата м/у двете картинки, които съм показал е огромна. И то само заради един диод D2.
Като се запуши транзистора и се получи ОЕДН в т.В, ако няма диод Д2 тока през бобината L и диода Д1 ли ще предпочете да мине или по много по-краткия път до + на захранващата батерия?
Например в т. В се получава пик 800V. Тогава имаме потенциална разлика 800-12 V м/у точки В и А и друга потенциална разлика м/у точки В и С (при затворен транзистор).
Така, когато няма диод Д2 ще зареждаме и захранващата батерия (по-точно ще имаме пикове и към нея, но те могат и да са разрушителни за батерията).
При захранване от ТЕСа все едно имаме сложен тоя диод Д2 (или грец).
Ако имаме диод Д2 тогава 800V имат само един път - към зарежданата батерия.
От тук вече е ясно защо ако няма зареждана батерия - горят транзисторите.
Това имах пред вид.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия