Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Bedini
coke2k:
Ето малко инфо от последните "два " теста :
1. Схема с рид ключ - периода на генерациите е 0,0015 сек. което прави 666,7 Hz, 8 бр. магнити , т.е.666,7/8*60 = 5000min-1... много високи обороти без вибрации стабилно работи консумира 0.28А U=12V въртящия момент не знам как да го измеря все ощо но от 0 до 5000 об/мин развърта за около 10 сек масата на маховика + магнитите е около 250 гр.
От от самоиндукция около 75 волта които не знам защо след грец и филтриращ кондензатор 330 мф нарастват плавно до над 250 волта право напр. за няколко секунди. Самоиндукцията захранва 2 лампи от автомобилно табло (от километраж) консумацията им е 20mA, а напрежението пада на 9 волта. След вкарване на външна намотка с 300 навивки с въздушна сърцевина след греца и филтрирано излизат 6 волта в режим на почти късо т.е. направо в ампермера 0,3А и точно тогава всичко рухва оборотите започват да падат консумацията нараства до 700mA . След този тест стигам до следния извод - при този тест , както и при предходния с маховик от глава на видео се оказва , че енергията за задвижване на два ралични по маса маховика при еднакви обороти е една и съща или поне съизмерима и всички опити за снемане на ЕДН по индуктивен път (аз друг не знам ) водят до увеличаване на консумацията, механично въздействие върху маховика също води до нарасване на консумацията. Въпроса е какво може да се направи с 5000 оборота...
2. Клсасическо изпълнение с с две намотки бифилярно на силициева сърцевина с един транзистор и т.н. - обороти много ниски не повече от 200 в минута не съм ги измервал на осцилоскоп консумация при 12V -0,2A за самоиндукция и дума не може да става , работи стабилно и има добър въртящ момент. След настойка на тример на базата на транзистора консумацията падна под нивото с което мери цифров мултимер и не мога да го измеря , а нямам под ръка стрлкови милиампермер, оборотите също намаляха може би двойно , но за ралика от рид ключа когато въздействам механично като спирачка на маховика не се покачва консумацията. Има евентуално шанс за самозадвижване, но при тези ниски обороти не знам колко напрежение и ток може да се генерира. Извод - щом спирането на маховика на води до покачване на консумацията може би има начин за ползване на външна намотка за генериране на ЕДН и то при нищожна консумация под 0,01А (токоизправителя ми е с аналогов волт и ампермер и също не отчита консумация). Продължавам в тази посока ще експериментирам с по мало мощни транзистори докато не измисля какво може да се прави с високите обороти ... ако има нужда ще кача снимки с показанията на уредите или видео.
Поздрави на всички очаквам критики и коментери
П.С. все още не съм пробвал модификацията на "Майк" с трите транзистора ...и до там ще стигна
teofilius:
http://rutube.ru/tracks/2373980.html?v=54f18c58692f30f58b52262f97641e55
http://rutube.ru/tracks/2374040.html?v=81d17a47dcf6ceb6ecbe1c96cec461bf
coke2k:
Модификацията на Майк с трите транзистора работи най-зле от всички останали вариянти и изобщо не знам как е могъл да го самозадвижи това нещо или по скоро как е могъл да убеди всички , че го е самозадвижил... истината е може би малко по на друго място... схемата му я правих няколко пъти с хол и с релета и с рид и с незнам какво си но не става.
coke2k:
Ето последни резултати от мод на Бедини и то в неподвижен режим без ротор. Какво се случва ? Лошото е , че има завишена консумация някъде към 0,7 А на 12 волта и магнитопровода започва да грее въпреки , че честотата е само 100 Hz
coke2k:
загряването може де е от медта , но не мого да я бутна с ръка(нямам директен достъп) , така че бутам ламелите....това не е важно , въпроса ми е от какво евентуално се възбужда това?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия