Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Bedini

<< < (14/202) > >>

coke2k:
"GMG" беше правил подобна установка  и беше на прага на самозадвижване , ама не знам какво стана по нататък. Има ли развитие там???

getca:
Ууу, браво колега, добре е станало... ;D
За измерване на момента може да използуваш лост, като в единия край трие по вала, а другия край натискаш със сила, която мериш с подходящ уред, като везна. Най-добре е при застопорен вал да се мери, но при теб едва ли ше стане. Връщането на енергията от самоиндукция е възможно на 80-90%, но иска усложняване на схемата с електронни ключове и тяхното управление. Не знам как си и електрониката, но не е лошо тази РИД ампула да я смениш с едно транзисторче, управлявано от нея или датчик на Хол или оптодатчик или и т.н. Така ще се вдигне още малко ефективността. Освен това в бобината би трябвало да се индуктира допълнително е.д.н. при минаването на ПМ край нея. Каква ще бъде полярносттта му обаче ?.. Затова дай осцилограми, да видим какво става, нещата са интересни... ;)
Погледни това http://forum.mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=265.0;attach=494;image, схема на работещ модел от колегата teofilius и коментара му...http://forum.mazeto.net/index.php?topic=265.75

Здравейте!
През последната седмица експериментирам с двигателя на Бедини и имам сравнително добри резултати. С удоволствие желая да споделя, че Днес постигнах изходна мощност с 0,3 W (300mW) ПОВЕЧЕ от входната (при входна 2,1W  и изходна 2,4~2,5W). Резултатът е наистина скромен, но е реален. Всички напрежения и токове са изправени и филтрирани, така че не можем да говорим за изкривявания и неточност на уредите. Освен това има и допълнителна механична мощност, която не е оползотворена.

Интересно е, че при включване на товар към изхода на двигател-генератора, входния ток намалява осезаемо, а оборотите на двигателя се повишават.

За сега не е възможно да го пусна в режим на самозахранване, тъй като съпротивлението на входа е различно от съпротивлението, при което съм включвал товар и имам описания резултат.  Мисля, че това е временен недостатък, който ще бъде решен с оптимизирането на устройството.

Реално получената изходна мощност идва изцяло от самоиндукцията, а не се генерира от магнитите, които по-скоро служат за получаване на въртящ момент и импулсен режим на работа.

Поздрави...

coke2k:
Аз между другото започнах с вариянта  с транзистори , но нещо не се получи много добре , това което teofilius показва е напрежение точно от самоиндукцията , то си е в обратна посока на захранващото като гледам по схемата му и другото което ми прави впечатление е , че използва само един диод на изхода , което му дава само 0,7 по добре е да изпозва грец за да умножи по 1,41 както направих аз, освен това аз направих грец от бързи диоди защото при 2000 min-1 диодите ще работят на 8kHz въпреки това проблемите се получават когато започнах да извличам напрежение и ток от външна намотка , мисля да поработя върху схемата на teofilius като ше ползвам само един Darlington транзистор и бързи диоди и рид-а ще го сменя с Хол все пак се надявам  поне да удвоя оборотите , което ще ми даде повече ток, при първа възможност ще пусна и осцилограми. Иначе напрежението не е проблем и 220 в може да се изкарат
Има надежда , а и успокоява ме факта , че в сравнение с вентилатор от комп 1,5 вата очевидно е , че мощността на бедини-то е повече при по малка консумация просто трябва да се усвои добре
Поздрави

lazy:
    Здравейте,
  Поздравления за опитите! Смятам, че използването на главата има сввоите преимущества:
     1. Тук са сложени лагери, а не втулки, което намалява триенето.
     2. Вентилатора всепак "гребе" бъздух, което увеличава загубите.
     3. Струва ми се, че масата на ротора има значение.
 При опитите си ползвах оптронна двойка за да мога да регулирам ширината на импулса. Оказа се, че е най-добре да е минимална. Благодаря на getca, че ме подсети за С-образната сърцевина на  teofilius. Бях решил да пробвам варианта да е намагнетизирана в обратната посока на електроманита, за да има ефект на привличане преди да се включи тока през бобината. Ако има ефект ще пиша. Успех на всички!

coke2k:
Главата от видео я сменям със стругован маховик от алуминий и радиални 8 шлица в които ще залепя неодимите. Това в момента се прави на фреза с координат... целата е да си направя достатъчно прецизна опитна установка , така , че да намаля максимално грешките от механични неточности вибрации и дисбаланс за да съм сигурен , че меря точно какво вкарвам и точно какво изкарвам (ЕДН) Иска ми се това което измерих преди малко да е вярно(все още на глава от видео), но докато не го измеря с осцилоскопа на работа  си оставам Тома неверни ... Uin=12.8 v Iin=0,1A; Uout=10,9 v, Iout = 0.25 A това получих ....видях го , но не му вярвам....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия