MZK
Ние пък докато чакаме електромобилите по 30-40 хил евра да поевтинеят и водородните горивни клетки да станат ежедневие, продължаваме си човъркаме колите за по 2-3 хил. лв. Щом Форд Ескорт, Шевролет Камаро и Мустанг могат да тръгнат с клетка на Джо без никакво гориво, при Андреев пък Лада 2105 и 2106 с по един литър бензин/100 км, защо да не могат и нашите трошки да ги последват - с малко видоизменения разбира се поради алуминиевите блокове. Така че - работим, макар че понякога е залудо.
rider777
Благодаря! Виж ако ти е интересно, темата тук за горивото на Юрий Краснов и как няколко души от форума запалихме пределно бедни водогоривни смеси /моята беше 95 % вода и 5% бензин/. Проблемът е, че получената млечнобяла субстанция се разслоява след 15-20 минути и дотогава трябва да е оползотворена. Т.е. има два пътя - стабилизиране на емулсията, което имам визия как ще стане, но не съм го направил на практика още /поради по-долу изброени причини/, а второто е натоварване на цялата водосмесваща система в багажника + втори резервоар и помпа на 12 волта, за да се джурка пътьом и да не се разлага. Освен това ако стане фал и таралясникът спре, стандартния резервоар и бенз. помпа си стоят и може да се ползват. Не е ясно и как ще се отрази /в по-дългосрочен план/ това упражнение на двигателя, трябва разглобяване и инспекция - пък аз нито мога, нито имам желание, нито пък евентуално излишен мотор за изхвърляне.
Това не съм го правил и защото тръгнах по пътя към свръхобеднените горивни смеси без вода, само със въздух. Просто е по-лесно и неглавоболно, а крайните резултати трябва да са същите - частична автотермия /говорим предимно за газови горива, където има начин лесно да регулираме горивото в сместа/. Пълната такава при алуминиев блок на мотора е невъзможна, поради изтичането на оргона през него - все едно сипваш вода в едро сито. Така че ще трябва при настоящите ни коли да се задоволим с по 2-2,5 л газ максимум - което не е хич лошо, нали
Поздрави
ПП
Колеги - извинявам се, че оспамих малко темата, но йонизаторът като страничен продукт също произвежда /събира от околната среда/ жизнена енергия /оргон/, поради което се наблюдава подобрение на работата на мотора - не поради повишеното окисление, както се казва в дебелите и много учени книги
Ако беше както пише в тях, трябваше да е възможно 50-70% намаление на горивото в сместа при същата мощност, защото озонът произвеждан от йонизатора, е доколкото си спомням около три пъти по-активен окислител от кислорода във въздуха. Да, ама не