Съвсем наскоро ми попадна информация (имаше филм по един от каналите на Нешънъл Джиографик), че канабисът е почти панацея за почти всякакви болести. В Щатите, Англия и Холандия (а сигурно и другаде) има няколко големи производители на елитни сортове канабис, които така са си нагласили "номера", че полицията не ги закача. В Индия, Китай и изобщо Ориента, го използват и за направа на така наречените свещички за "мокса" - сухо навити листа, които се запалват като пури (без пламък) и се поставят до конкретни биоактивни точки върху кожата, като така въздействат и на енергетично ниво. Като оставим настрана опияняващото му действие (при вдишване на дима от наркоманите), което общо взето не е много по-различно от опияняващото действие на никотина (пушен по хипарския начин - цигарата между двете длани), но пък не е канцерогенен като него, само дето бил много неприятен на мирис, то остава да си пожелаем някой да се вземе в ръце и да достави отнякъде елитни семена. Аз веднага бих си насадил. Градината ми само него чака. Не съм пушач, и не бих си набивал в дробовете какъвто и да било дим (щото всичко, което гори произвежда катран), но бих си правил екстракти и прочие извлеци от това наистина супер растение, толкова богато и на антиоксиданти...
Да живее Индийския Коноп!!!