teslov, точно това имах предвид като казах, че се хвърлят големи усилия в тази област.
27 Year Secrete Project Goes Public January 2013 - ISA - Solid Mass Centrifugal Propulsion System
Моето мнение е, че това вече е публично понеже е морално остаряло. Даже не съм сигурен дали въобще дава някаква тяга. Не знам дали при проектирането са взели предвид и Кориолисовите сили. Принципът е подобен на този от патента от 1988 г., за който споменах по-горе и който аз повторих или може би съм първият, който е направил реално експеримента. Но той беше провал въпреки уж точните сметки, програмирането и т. н. Обаче принципът е работещ и сигурно вече са успели да отстранят грешките и няма да се учудя вече и да летят с такава тяга. Разположението обаче на въртящите се множество колела е такова, че ще спират много силно общия ротор. По същия начин спира и моята жироскоп-спирачка, за която имам тема във форума. И затова основните двигатели ще гълтат много енергия. Пък знам ли - може ефирът да се завихря по някакъв начин и положението да е съвсем различно от това, което си представям. Аз след последния провал избягвам да се изказвам много категорично, трябва да се правят експерименти и да се умува по резултатите от тях. Много експерименти обаче искат много пари и за да станеш много компетентен по въпроса трябва и да си много богат. По-горе ви показах поне два сайта, където се вижда как машината преодолява собственото си тегло и то при сравнително малки размери и в небогати лаборатории.
Аз умувам сега за голяма тяга с малък разход на енергия - далеч по-малък от кинетичната енергия на НЛО-то. Нали и темата е за КПД>1. С риск да ми се смеете ще кажа, че следващият ми експеримент ще ми струва само около 200 (двеста) лева. Някои хора дават дори повече за едно ядене в ресторант, но това е положението и няма да се оплакваме, но да се знае. Защото като дойдат после разни инвеститори, го раздават много чорбаджийски.
Ctah, радвам се за оптимизма ти. Кажи поне изобретението механично ли е или електрическо. Защото и аз видях нещо в нета на един руснак, повторил успешно схемата на akula0083. И там няма искрене, което и аз искам да избегна. Схемата е сравнително проста - поддържа се резонанс според мен с висок качествен фактор Q и част от енергията се сваля за свободно ползване. Вече е прехвърлил 1 kW свободна енергия.