Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Генератор постоянен магнит Китай
доминго:
Здравейте
Отварям темата , понеже съм пред покупка на Генератор с постоянни магнити по точно този
http://jinfanenergy.en.alibaba.com/product/655969024-209742536/low_rpm_50HZ_magnet_generator_for_sale_220V_10kw.html цената е 3500 евро , идеята е да го задвижва друг малък ел мотор , и по този начин да имам мрежа за домашно постоянно ползване . Причината е че нямам друг източник а от Ел компания за прекарване на линия ми искат 13000 евро тъй като къщата е на 3 км от селото , става дума за Испания Валенсия , в зоната има много слънце , малко вятър около 10 м/сек не посояннен , и нищо друго . Дайте мнения и предложения .
coke2k:
--- Цитат на: доминго в Декември 15, 2012, 04:40:46 pm --- идеята е да го задвижва друг малък ел мотор , и по този начин да имам мрежа за домашно постоянно ползване
--- Край на цитат ---
А кой ще задвижва другия малък мотор - който трябва да е поне 15 киловата , след като генератора е 10 киловата?
Seeker:
Ако няма вятър, защо ще харчиш средства за купуване на генератор? Щом има слънце сложи си фотоволтаични панели + акумулатор + инвертор и така ще си решиш проблемите. Зависи какъв бюджет и каква консумация предвиждаш да имаш. Зависи и какви познания имаш по електротехника. Примерно за средно потребление 1кВт (моментно 3кВт макс мощност) ще ти трябват фотоволтачни панели - приблизително 2000Е , акумулаторна батерия -800Е, инвертор - 500Е . Останалото са познания за да си направиш цялата инсталация. Отделно е добре да имаш дизелов агрегат 4кВт, в БГ се продават за 2000Е. Той е авариен, и ще се ползва ако няма слънце повече от 2 дена. Темата е дълга и е разглеждана в доста нишки във форума.
доминго:
Другият по-малък мотор ще се задвижва от слънчеви панели, и на 24V. Въпросът е истински ли е генераторът на Китайчетата. Вижте данните:
Rated Power(KW) 10KW
Rated Speed(RPM) 130RPM
Start Torque(N.M) 11.7
Rated Torque(N.M) 862
Rated Voltage(V) AC220V
Rated Current(A) 26.8A
Insulation Class F
Rated frequency(HZ) 50
Efficiency(%) 92
PMG Collocation Three Phase for wires, Alternator
Service Life More Than 20 years
Mounting Means Vertical
Shell Material Aluminum
Winding Temperature Class 150°C
Permanent Magnet Material Temperature Class 150°C
Protection Grade IP54
Weight(Kg) 222
Seeker:
Дали е истински генератора, трудно може да се разбере от една снимка и малко данни! Щом китайците го продават е много вероятно да истински. Те се понаучиха да правят. Но на мен ми е интересна концепцията ти - от фотоволтаици ще се върти постояннотоков двигател, а той от своя страна ще върти генератора? При 24 В и 10кВт, излиза 416А ток! Това е голяма глупост! Извинявай, ама кой ти пусна тази муха? Трябва да го почерпиш за най-глупавото техническо решение за 21век.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия