Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Генератор постоянен магнит Китай

<< < (5/5)

Seeker:
Мдааа, от това се опасявах!
Фотоволтаиците каква мощност ще ти отдават? От написаното следва 3 панела х120Вт=360Вт. Тази мощност ще задвижи двигател на 24В, който от своя страна ще върти генератор 10кВт? И 10кВт от генератора на 220в ще захранват къщата? Това ли е схемата?

Хмм, чудя се дали си чувал някога за закона за запазване на енергията?
Пример ще ти дам с обменно бюро: даваш 200 лв и получаваш 100Евро минус комисионата на бюрото. Тоест покупателната способност на парите ти след обмяната ще е по-малка от тези преди обмяната. Комисионата на бюрото се наричат загуби в техниката.  Аз не съм чул да има такива чейнчаджии, дето като им дадеш 360 лв, ще ти го обменят на 5 000 евро, освен ако не са фалшиви  ;D

Наистина в този форум се обсъждат  проблемите на получаване на повече енергия от вложената, но не съм чул някой да го е решил.

kkrasi1967:

--- Цитат на: доминго в Декември 19, 2012, 12:39:16 am ---и това  http://www.youtube.com/v/h41oenbUGsE&rel=0&iv_load_policy=3&version=3&enablejsapi=1&loop=1&playlist=h41oenbUGsE

--- Край на цитат ---
та всъщност идеята е лесна за разбиране,с 12 волтов високооборотен двигател чрез ремъчен редуктор развъртаме генератор на 220в.чийто обороти трябва да са по замисъл поне на половината..

oneman:
Най-добре е да се пробва устройството, разглеждано в тази тема
http://mazeto.net/index.php/topic,7021.msg44497.html#msg44497
Вече има доста репликации.
Една от тях е на колегата e6acu

Ctah:

--- Цитат на: kkrasi1967 в Декември 28, 2012, 05:02:42 pm ---та всъщност идеята е лесна за разбиране,с 12 волтов високооборотен двигател чрез ремъчен редуктор развъртаме генератор на 220в.чийто обороти трябва да са по замисъл поне на половината..

--- Край на цитат ---

Идеята е куха, както е кух и акумулатора! :(
Не исках да се излагам, но ще споделя, че на млади години (когато нямаше нет), тези неща са ми сe въртели из главата,
даже съм пробвал подобни установки - уви, без очаквания резултат!
Няма лошо да се пробва, практиката е майката...

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия