Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Ел. Двигател на Стовбуненко COP~40 (Зубцовый эффект Стовбуненко)

<< < (3/5) > >>

fade:
Може и да греша, но това си прилича на Switching Reluctance Мashine (SRM). Наистина са доста модерни напоследък, защото са със сравнително висока ефективност за себестойноста си (нямат магнити), но не съм сигурен как стои въпросът с въртящият момент при тях, а и от това което съм прочел тук-там са доста шумни. Виждал съм такъв разглобен мотор но беше изгорял, и дефакто нямам преки наблюдения.

Радико:
CPU
Ти направо ме хвърли в нокаут
би ли написал какво повече знаеш за тази двигатели без противоелектродвижеща сила.

wanderer:
За съжаление, тук няма никаква СЕ. Описанието си е на обикновен стъпков двигател /не съвременен хибриден с неодимови магнити, а както каза и колегата реактивен/. Който е работил с такива знае, че имат много голяма сила за размерите си. Това може да се дължи и на ефекта на намаляване на площта на самите полюси "зубцовой ефффект", но за КПД над единица не става дума.

wanderer:
А захранването е ... най обикновенно. 220В изправени, не филтрирани. Колелото с вътрешните зъби трепти и в зависимост от амплитудата на трептене се променят и оборотите на вътрешното колело /с външните зъби /. Според мен използването на междинно колело няма как да не доведе до намаляване КПД-то на моторчето. Просто за времето стъпковия двигател си е бил новост. Което не омаловажава постижението на човека / ако си е негово /.

oneman:
Разходката с 'Москвето' с един акумулатор и тя ли се връзва в стандартните стъпкови двигатели и кпд<1?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия