Помислих, че грешно тълкувам клипа, но при втори поглед оставам на същото мнение.
А именно, че струята вода се пуска ПРЕД (или отстрани) суб-буферен високоговорител и вибрациите на мембраната му предизвикват резонирането на струята вода.
Гледах го пак клипа! Държа да кажа, че горното написано от мен го твърдя отново.
Водата тече, звуковите тласъци предизвикват съответната вибрация на водата и вследствие на това същата влиза в механичен резонанс със звуковите вълни.
Накъсаните капки по водната "синусоида" само изглеждат накъсани, но всъщност през тях преминава течаща вода, невидима именно поради 24-те херца.
Ако експериментът се проведе с над 25-30 херца звукова честота, окото вече ще започне да улавя като непрекъснат процес ставащото с водната струя и ще се види непрекъсната "водна синусоида", тогава ще се потвърди казаното от мен.
Имам и един малко по-особен аргумент: Виждам малко по-професионално, защото зрението ми е "обучено" и виждам как от една капка преминава мини капка в следваща такава, или по-голяма. И не е отговорът в камерата, а в свойствата на очите ни, ставайки въпрос за прословутия 25 кадър (в секунда). Още повече, с потенциометърът се увеличава силата на звука до достигане на необходимия ефект. Не се променят херците. Мембраната на суб-буфера бута и дърпа, чисто физически, разположената на разстояние водна струя, и понеже тя пада (гравитация) същата добива синусоидален вид. Освен това виждам и наченки на завъртане на струята по спирала.
В общи линии опитът показва какво могат да правят Звуковите вълни.