Това ми е ясно, но това с флуидите не е толкова сложно нито за изпълнение нито за разбиране- разликата между соларните батерии и това дето аз мисля е в това, че соларната батерия превръща слънчевата светлина в ток и то само нея- не и топлината- не можеш да й помогнеш с нищо, докато това със Стърлинга и компресора, или двигателя с външно горене(парна машина) може да се комбинира! Проблема не е в устройството- то е известно! Проблема е дали може да се спретне нещо на разумна цена и за колко време ще даде възвращаемост в сметки за ток(по-скоро липсата им)! След като се направи някакво изпълнение някъде на село- просто се описват частите,къде ги има, начина на сглобяване,колко излиза(цена), КПД, и за колко време се възвръща, вземайки под внимание поддръжката(ако има такава) и всеки си го прави у дома! Е заигравка си е, но вярвам, че осъществяването на идеята може да захрани с ток едно средно домакинство и да излезе жълти стотинки, без гадостите дето енергото причинява, а да не говорим, че може да изскочи някой заек в процеса на работа и да се окаже вечен двигател!(отново ще спомена тоя Денис Лии)