Здравейте,
Моторчетата са асинхронни с накъсо вързана намотка (първа снимка меден проводник). Моторчетата са едно до друго и създават LDM вълни. Има шанс постановката да тръгне. Индуктивността е доста голяма (от личен опит) и резонас може да се постигне. Този трик е приложим за микромотори до 1кВт. Може да се ползват моторчета за воднипомпи на перални, "перлите" бяха с такива моторчена от ГДР, италянските не са такива.
Руските моторчета, имам такова, с четири намотки искат пусков кондензатор 1мкФ/400В или 630В. Впоследствие имат два извода на включване към 220В. Аз правих доста опити с 220В/50Хц, ползвах думите на Тесла за големи индуктивности, съответно ниски честоти, мижав ток на разместване и ред предимства. Ако някой има теория За свободната енергия, че е задължително висока честота да я докаже. Честотата 50/60Хц е изчислена и предложена от Тесла, възприета в целия свят. Имало е опити за 133Хц но не се е наложило. Тесла е гений това е очевидно.
П.П. Кондензаторът е 0,68мкФ/275В променливо ефективно напрежение. Кондензатор с капацитет 0,5мкФ/400В става, качественият фактор е от порядъка на 5-10 и резонаса ще се получи. Хубаво е кондензатора да е нискочестотен хартиен, стирофлексните от опит знам дефектират (прекъсват) след 10-15 мин. работа. Показаният кондензатор е специален за 50Хц (голям обем, хартиен), работи безпроблем продължително. Трябва да го е взел от някой компютър/монитор/, с къси крачета е, не е купуван специално.
Лампата е миньонка 220В/15Вт за хладилник (същият балон), може да е с по-малка мощност.