Здравейте, проектирах си една водородна клетка с работна площ 110кв.см като имам 4 клетки с по 7 ламели в паралел свързани при работа на 12-13V с консумация около 20А и разстояние м/у плочите 3мм и с дебелина на ламарината 1,5мм.
До тук горе долу добре, но ме интересува дали някъде продават готови уплътнения, или от къде мога да си закупя материал за изработката им, другото което ми прави впечатление е че на много хора разширителния съд е на по-високо от клетката, а на моята опитна клетка като го направя тя се пълни с течност до горе, което е логично, и се надявам някой да ме просвети как става, другото което е, знам че не е хубаво в клетката да има повече от един отвор за да не циркулира електролита в клетката, тогава как да го направя хем навсякъде да е еднакво количеството на електролит, хем да нямат връзка, другият ми въпрос е, как да избегна експлозии при използването на горелка......
??
Това са нещата които искам да попитам за сега, надявам се че някой ще ми обясни малко тези работи, че уж чета във форума пък не намирам отговор на въпросите ми..
Благодаря...