Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (3/51) > >>

Михаил Кузмов:
Нека и дядо ви нещо да каже по въпроса! Майстора знае маааааалко повече за мен лично и на него ще стане по ясно! Та на въпроса!? Припомнете си какво каза Тренчев при представянето на "плазма от вода" преди месец ли два ли беше? Че първо е подал претенции за патент в Женева а сега показва публично изобретението си! Така че, Майсторе!!!!!!!!!! Моят съвет(ако прецениш си върви по свой път) : Първо получаваш" pending patent" след което правиш тотално представяне по всички възможни начини! Медии,преса,форума,ако може в чужбина ако може на Луната,в космоса и т.н.!!!!!!! :)  Това ще те предпази от изненади ако направиш обратното,първо да публикуваш! Да се окаже че вече има претенции! Гениалните неща изглеждат прости когато бъдат обяснени! Какво му е трябвало на Айнщайн да мисли толкова за формулата E=mc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???

Ctah:

--- Цитат ---Първо получаваш" pending patent"
--- Край на цитат ---
Бат Михаиле!  Ти в кой век живееш?
Ако всеки (или почти всеки) може да си прави нещо фрии в гаража, то за какви претенции се споменава?
Да си претендира колкото си иска...
Всичко трябва да се пуска СВОБОДНО и тогава изненаданите ще са ТЕ! (сигурно и ти :))
След едно или две поколения, патентите ще паднат, както и границите

to6o-2101:
И само да добавя, че и аз исках да патентовам нещо и една от точките беше, че ако решат на база на чертежи и тн. че изобретението може да се използва предимно за военни цели патента ти отива в полза на държавата.

Не помня как беше точно формулирано четох го преди няколко години цитирам по памет.

Bat_Vanko:
Майсторе,
един съвет от мен:
Ако има нещо за патентоване в тези твои конструкции, то патентовай го макар и само в България, по следните съображения:
1. таксите за патентоване са под 1000 лв, на запад само на консултанската фирма трябва да платиш над Е 10 000 за всяка страна, в която патентоваш;
2. след като веднъж имаш издаден патент може да спреш да плащаш за годишна подръжка;
3. военните трябва да докажат че това е с изключително военно предназначение - много трудно, дори невъзможно за тези изделия;
4. ако мислиш да ограничиш чужди производители да го правят - изключено. Да ги осъдиш - абсурд, там играят големи пари. По скоро по случайност ще разбереш, че някой произвежда нещо работещо на патентован от теб принцип, отколкото да го откриеш целенасочено;
5. дори и да не получиш патент, то ще получиш мотивиран отказ, което също е документ;
6. веднъж издаден патент в България, то вече не може да бъде патентовано подобно изделие в друга държава.
Целта е следната: ти да можеш спокойно да произвеждаш твоите конструкции без да се притесняваш, че утре някой ще ги види от теб, ще ги патентова и ще заведе дело срещу теб. Той може и да не спечели делото, но със сигурност ще те накара да се откажеш да произвеждаш.
Успех!

svetlio760:
Стискам ти палци, Майсторе, дай Боже нещата да се наредят, особено щом ти се е дало отгоре с този сън, няма случайности на тая земя- тези държавни машини дето ни се виждат толкова здрави и силни не са нищо пред Този Който дава сънищата! В светлината на това и аз имах един сън за магнити и 3-4 идеи базирани на него, но честно казано от ровичкане по вашият сайт и гледане на толкова много идеи, остана на заден план :-[ Другата подробност е че и на мен ми е нужен струг и фреза и още ред други неща за да мога да сглобя най-простия си проект! Не го виждам тоя Рийд много успял с оня патент с който уж си движи колата! Простее ми някак! Твърде много статични елементи има! Друго ми показа съня!
И щом си на MAXXX Майсторе, дано усилията ти да не бъдат напразни! Дай боже плода да се роди и да станат нещата така както ги плануваш! Пък ние тука от форума сме нетърпеливи, но сме с две ръце "за" теб и ако можем и някоя дребна стотинка ще заделим, макар аз лично в момента да не мога, защото съм в болнични, но при по-добри времена ще мога и аз да дам дан за науката и свободната енергия!
 А сега искам да отделя малко място за мечти и намерения какво би станало ако не беше така както е?! Представяте ли си голям цех , в който да работят само такива като нас- изобретатели- в този цех да си имаме всичко нужно и да се самоподдържаме с продажба на репликации, които работят- Да можем да сложим GEET и двигател на Стефан Стоянов на всяка кола, да можем да правим и продаваме комбиниран двигател на Стърлинг, който да работи и като слънчев панел, и на дърва и въглища(държа да спомена високото КПД в сравнение със слънчевите батерии) Така всяко домакинство ще може да си прави ток зимата от горенето на обикновената си печка в къщи, а въпросният двигател ще се слага на комина, където ще се възползва от излишната топлина излизаща от комина, а лятото жегите ще стават на енергия с помощта само на огледала! И това са неща дето са сигурни-тоест работят!Знае се че работят! А колко изобретения още ще се реализират в тоя цех......?! Мечти! :( :( :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия