Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
getca:
Манджата в темата стана вече пресолена, а МИ68 тури и подправки, леле какъв смях Майсторе, я последните 20-на поста в коша и да се разчисти темата, че стана анархия, а ?!...
tanevi2010:
Здравейте , форумци - мъченици ! Фен съм на "Майстора-52". От приказките му лъха познатото на много от нас ходене по мъките. Споделям напълно мислите и делата му. За това го поканих , ако може да дойде да види моите вече 50 репликации. Все са на "аха , да тръгне " С моя съавтор се трепем вече 4 години с тия пусти магнити. Направихме Бедини - не ни устройва , въпреки , че работи . На нас не ни трябват електромотори- искаме чисто магнитен мотор. Или ако ще има ел. намеса , то да е с осцилатори , захранени с ток от самия мотор / като АРЖЕНТИНСКИЯ.../ Дал съм всички адресни данни. Презирам ония , които публикуват не работещи модели, за да отмъстят на някого за неуспеха си - ЗАЩО, БЕ ? Не мога да пращам снимки , нито видеа. Мисля, че на 35-я модел синът ми направи видео. Ако го открия , ще го публикувам. Сега синът ми е в чужбина и няма кой да снима. Ама за какво да снимам, като няма работещ модел, с който да се похваля? Този модел на МАЙСТОРА-52 го правихме под номер някъде 3-4-ти. Зъбните колела направихме от пресован шперплат /такова нещо е сиромашията/. Въпреки това, въртят се - нали за това учихме за модули ...? Сега обират праха в работилничката - ние всичко пазим, защото много от чарковете все влизат и излизат от употреба. Съдружника ми е голям майстор - фрезист. Само човек не може да направи от желязо. Майсторе, помогни ни, да не пилеем сили и пари напразно. Много мечтаем за РАБОТЕЩ МАГНИТЕН МОТОР!!! Знаем, че не е утопия - всичко зависи от желанието, усилията, знанията, опита и помощта на вече постигналите нещо! ТАКА ЛИ Е ?
lazy:
До колкото аз разбирам нещата - нужна ти е схема не по време, а за управление по ъглови градуси на завъртането на диска. Също така кратки импулси за завъртане на управляващите магнити в две устойчиви състояния и регулиране на ъгъла на завъртането им. Ако правилно виждам нещата няма да е трудно да се направи управлението, макар да не съм много сигурен, че получената енергия от въртенето може да надхвърли тази за завъртане на управляващите магнити.
Поздрави!
valex:
Maistora52
Доколкото разбирам ти трябва следната схема: рид ампула подава сигнал към чакащ мултивибратор, а той управлява транзистор, който да 'клати' бобината. Мисля, че напред в темата ти има схеми с 555 таймер и транзистор. Или беше в паралелна тема за управление?
Естествено трябва да има потенциометър да се регулира ширината на импулса.
krasias:
Здравей Майсторе, трябва ти управление по ъгъл, за тази цел ти е нужен допълнителен диск на една ос с магнитния двигател който да се върти заедно с него. Оттук нататък нещата могат да станат по няколко начина, взависимост от датчиците които ще използваш. Ако поставиш магнити на допълнителния диск на нужните места можеш да използваш рид ампули или датчици на хол. Ако поставиш оптрони, на необходимите места на диска трябва да залепиш светлоотразително фолио, и след диска и датчиците можеш да включиш тригер или чакащ мултивибратор.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия