Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
Аtos:
Помислих и за спирачния момент. Магнитните, клатещи шината ще са по-малки, те и действат само аксиално. Допуска се, че инерционния момент ще преодолява спирачния.
Ако това не стане, всяко друго управление ще е още по-енергоемко и като такова - неуспешно за самоподдържане!
tsvetan.filev:
Абе хора.
Не знам вече за кой път пиша един и същи пост и все си виси в пространстовто.
Незнанието не е извинение. В правото ако направиш престъпление по незнание или непреднамерено си е пак престъпление и пак ти дават присъда.
45 години хората се борят с демагогията и днес все още има такива които мечтаят за това (51 % от хората се радват на Тодор Живков).
Скриване на истината или заблуда наричайте го както искате за мен е лъжа (самозалъгването пак води до лъжи).
Когато някой направи работещ апарат го представя на широката публика за да се види дали е работещ или не. Не може просто да пренебрегнеш
критиката само защото не ти харесва. Не може да кажеш всички са тъпи и агенти на ЦРУ и ни лъжат. Аз съм прав и мен ще слушате.
И ние всички трябва да сведем глави като овце и да слушаме. Не не може така.
Аз рабирам че всички тук искат да намерят начин за добиване на енергия евтино и "зелено" но никой още по света не е намерил такъв начин.
Ако имаше то щеше да се продава по магазините.
Магнита по природа е балансирана система. Трябва някакво трептение което да модулира магнитното поле и от там да се получи полезна енергия.
Прочете добре за корпускулярно-вълновата теория - всяка частица и тяло в природата под въздействие на топлината излъчва електормагнитни вълни.
lda_has:
Здравейте и от мен.
Иван БГ до някаква степен си прав в разсъжденията да не казвам, че си много прав.
Управлението на магнитния мотор на Майстора може да стане поне в три варианта:
Вариант 1 - "Клатещите магнити" да се управляват на ръчно - варианта работи "да, да ама не" Майстора трябва да стои до мотора и да клати магнитите на ръка - варианта отпада;
Вариант 2 - "Клатещите магнити" да се управляват с електроника - варианта работи, но трябва скъпа електроника с процесор и много датчици за да може да компенсира автоматично оборотите при натоварване на двигателя, а именно разликата в отклонението на "Клатещите магнити" в пълна синхронизация с оборотите на двигателя - по-ниски обороти - по-голямо отклонение и обратно. Варианта е скъп и трудно изпълним в домашни условия с подръчни инструменти и малки познания в материята на електрониката.
Вариант 3 - "Клатещите магнити" да се управляват с механика - варианта отново работи, но трябва да се подбере правилната механика за да може да се направи настройка на степента на отклонение на "Клатещите магнити" в пълна синхронизация с оборотите на роторите във всеки момент на въртене. Варианта може да се изпълни и в домашни условия с подръчни инструменти "подходящи материали, дрелка, ръчен шмиргел, свредла и много желание и търпение". Вариант 3 съм го споделил с Майстора преди време, но за него предполагам явно е труден и му трябва помощ от другарче за прецизното изпълнение, разполагащ със струг и фреза.
Ето и моето виждане по въпроса: Прилагам малко калпава скица, но толкова мога!!!
Нека да направим едно добро обсъждане на вариантите без да се заяждаме и кой с каквото може да помогне. Затова сме се събрали тука във форума да изказваме своето виждане от различен ъгъл, да даваме смислени идеи и да помагаме с каквото можем.
Бъдете здрави - LDA_HAS.
Иван БГ:
Здравейте,
аз се извинявам, че се намесвам в тази тема, но Майстора има голям напредък в идеята която разработва от години и исках да помогна. Не трябва да се слагат никакви други магнити, те ще объркат взаимоотношението на тези който са на модела. И така: Предполагам че бутащите магнити са с ръб към ротора, а не с лице. Което от своя страна прави люлеенето е по-леко. Това люлеене може да се осъществи с малки бубини които се контролират с платка и оптичен сензор. Правил съм го вече, резултата е повече от добър, може да се постигне точност до секундата от градуса. Ако изместването стане по-леко може даже да се използват дори бубини от телефон. Всичко това струва не повече от 20-30 лв.
Бъдете.
Иван
lda_has:
Здравейте Иван БГ, може ли да дам моето виждане към твоето предложение на управление. Предварително заявявам, че нямам опит в управлението на подобни двигатели и ако греша моля да бъда поправен, няма да се сърдя.
Започвам с моя анализ на твоето предложение:
1. "Майстора има голям напредък в идеята която разработва от години" съгласен съм дори направи няколко модела показани в темата подплатени с видео клипове така се прави.
2. "и исках да помогна". Иване БГ и аз искам да помогна колкото мога, затова пиша сега.
3. 'Предполагам че бутащите магнити са с ръб към ротора, а не с лице. Което от своя страна прави люлеенето е по-леко." - така е и аз съм съгласен, видяхме го на клипа.
4. "Това люлеене може да се осъществи с малки бубини които се контролират с платка и оптичен сензор." - до някаква степен си прав в предложението, но аз не мога да се съглася с теб на 100%. Изказвам моето мнение. Може да стане по предложения от тебе начин, как си го представям. Принудително развъртане "ръчно или със спомагателни инструменти" на ротора до обороти до влизане в синхронизиране с настройките на изместването на клатещите магнити и би трябвало мотора да си поддържа оборотите. До тука мога да се съглася с предложеното управление. Сега идва тънкото на номера. Магнитния двигател се предполага, че ще върти и генератор, който се явява един вид спирачка с различно натоварване в зависимост от консумирания ток на двигателя. Оборотите почват да падат, а в предлаганото от теб управление няма механизъм за тяхната компенсация. Предполагам, че мотора ще почне да "малее" губи обороти до пълното спиране.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия