Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (46/51) > >>

valex:
Оборотите се делят на броя полюси на генератора.

elektros:
С подходящо  превключване може да използваш тези импулси за  захранване на бобинките за отблъскване на определени групи, т.е. да се получи нещо като самозахранване....Предполагам... ;D Ако е това си е сложно и иска процесорно управление...

valex:
Никакво значение няма колко са оборотите на въртене. Трябва просто да са оптимални за конструкцията и генератора. От там нататък просто се изправя напрежението и после с инвертор си го правиш на каквото си искаш напрежение и честота.

Аtos:

--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 22, 2014, 08:36:14 am ---
Разбира се, че не става въпрос и за 50 поклащания на акт. магнити в секунда - това е невъзможно. Още повече, че за 50 оборота в секунда на ротора са необходими ТОЧНО 100 поклащания. Т.е. За всеки един оборот на ротора са необходими ДВЕ поклащания. Това наистина отива към абсурдност при тези маси, точки на триене и други подобни.
Става въпрос за поне 50 пъти в секунда смяна на полюсите НАД всяка отделна генераторна бобинка.

Тези токови импулси въобще нямам намерение да ползвам ДИРЕКТНО за захранване на някакъв товар от сорта на акумулатор, електромотор или ако щете (за Шоуто) - реотан.
Познайте за какво ще ги използвам? - от три пъти!

--- Край на цитат ---

С това съм съгласен, ако не гоним реално клатене на 50 херца, а импулси в неподвижни ел.магнити - ще стане!

И много ясно за какво ще ги ползваш импулсите - за същите тези ел.магнити, които ще сложиш вместо клатещите се...
...
Не "вместо" а допълнително!
М52
Ааааа, ако не е ВМЕСТО, не съм съгласен! Вибрацията на постоянните ще убие ефекта.

CPU:
Сега какво излиза? Че само аз не съм разбрал за честотата на въртене. И клипа гледах, там ясно се каза, че за да се получи оптимална мощност от мотора, трябва да се гони най-малко 30-40 Hz честота на въртене на РОТОРА.

След това избираш соленоиди, също с цел клатене с 50 Hz  ;D

--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 21, 2014, 03:57:09 pm ---От наличните такива измислени вече задвижващи агрегати - аз избрах два от тях като най-подходящи:
1. Соленоиди с подвижна вътрешна котва (плунжер)
2. Соленоиди с неподвижна сърцевина и външна рейка привличана и отблъсквана от тях - тип електромагнитно реле, или звънец.
Първите са в пъти по-бавни, защото движението на плунжера е Тегло, а това е Маса, която изминава някакво Разстояние, а това е Време. И харчат много енергия.
Вторите са в пъти по-бързи - от раз "вдигат" 50 Hz, НО имат недостатъка, че с тях не се получава голямо отклонение на управляваната рейка. Оттук - нямат голяма мощност и действат на доста малко разстояние.
...

--- Край на цитат ---

Сега се отива в другата крайност, 4-5 херца честота на въртене. При такава скорост на въртене задвижването не е никакъв проблем, защото може да стане и с постояннотоково моторче, и със стъпков мотор, винт и гайка, евентуално съчмено винтова двойка.
...
 ;D 8) ;D 8)
Извинявай CPU, споменах че с Гошо Тъпото сме Любители и имаме неоспоримия късмет не само да сгрешим, но и да "подрънкаме" малко "на китарите си" (над раменете!) неща извън класическата наука!
M52

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия