Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"
lda_has:
--- Цитат на: Maistora52 в Ноември 22, 2014, 08:36:14 am ---
Тези токови импулси въобще нямам намерение да ползвам ДИРЕКТНО за захранване на някакъв товар от сорта на акумулатор, електромотор или ако щете (за Шоуто) - реотан.
Познайте за какво ще ги използвам? - от три пъти!
Бат Мишо да си трае!
Всеки познал от първи път му вдигам веднага рейтинга с 10 пункта.
Поздрави!
8) 8) 8)
...
Всеки изказал се, да си гледа рейтинга преди и след!
Това е нещо като индивидуален тест, без подсказване...
Само нещо като "топло", "по-топло" и "горещо" или "хладно", "студено" и "ледено" - като в оная игра...
И за да стане атмосферата още по-творческа, всяко мнение може да бъде и доразвивано в последващи коментари, които ако са в "правилната посока" също ще бъдат адмирирани с рейтинг.
--- Край на цитат ---
Майсторе според мен това е достойно за нова тема. От една страна няма да замърсява ефира на старата тема, от друга ще разбереш за какво можеш да използваш магнитния мотор/генератор на импулси.
Гарантирам ти, че ще има невероятни предложения. Обикновено и аз първо правя нещо за идеята да докажа, че става и след това му търся приложение. Надявам се, че с тебе не е така.
Атанасов_Хасково
nizo:
Майсторе, аз предлагам да си направиш постановката по-проста и по-ефективна, ползвайки генераторната група от прикачения файл. Значи имаме един диск с вградени магнити, които минават през желязна сърцевина. Това ти дава няколко предимства:
- купуваш по-малко магнити
- ползват се по-малки магнити
- спестяваш един диск
- произвеждаш повече електричество
- реакцията ти вече няма да е типичния спирачен момент на Lenz, а дори обратно. Като дадеш намотките на късо, генератора ще се разтовари. От друга страна когато магнит приближава сърцевината има един ускоряващ момент, а когато напуска има спирачен момент. Тези 2 момента би следвало да се неутрализират, ако приемем, че ускоряващия и спирачния момент са равни. Така получаваш генераторна група, която на практика неутрализира Lenz.
Последното твърдение ще е актуално само ако няма включен товар!/А/
Михаил Кузмов:
точка 3. А Фуко какво ще го правим ??
nizo:
Тук има хубави сърцевини :D
http://www.alibaba.com/product-detail/High-power-ferrite-cores-UU330_502314122.html
Не знам дали е удачно да няма сърцевини. Много малко ток ще се индуцира?!
Аtos:
Майсторе, хрумна ми друга идея:
Тук надхитряваме Ленц, защото магнитите се движат радиално един спрямо друг - лесно преодоляване на отблъскване и привличане по странично приплъзване спрямо полюсите. Но...в нужния момент на точната позиция аксиалното им действие е в пъти по-силно от радиалното.
Може в носещата хоризонтала да се добави пластина ограничаваща амплитудата, както и пружинки, за ограничаване на обратния ход.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия