Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (49/51) > >>

Иван Димов:
   И да добавя. По същество наклонените магнити все едно че се движат напред-назад по радиуса на диска и затова магнитите на диска може да са разположени ексцентрично - прилагам файл. Има и две места без магнити за така нареченото от Майстора "подпъхване". На рисунката наклонените магнити са точно в зоната на "подпъхване". Даже може да има лека несиметрия между "червените" и "сините" магнити за улесняване на "подпъхването". Това сме го коментирали по-назад в темата.

Михаил Кузмов:
Сега го направих, по друг начин ! Сметките не стават така ! Но, не е ли очевидно ? Магнитите са 13 броя по 2 кг. сила на прилепване всеки ! Прибавете и моята сила, приложена при въртенето ! И на края, какво ?? Мига някакъв светодиод ! Правете си изводи, каква трябва да бъде концепцията на двигател-генераторната група !! Това което виждате е скалъпено набързо, но каквато и оптимизация да претърпи все тая ! Ще си остане в пъти не ефективно !

Михаил Кузмов:
Това вече е съвсем "друга ракия", както казва Майстора понякога ! Тук е залегнала една идея, в която генератора   зарежда капацитет ! Докато капацитета се зарежда Ленц-ефекта оказва своето нежелано въздействие ! Когато бъде зареден, през намотките на бобината не протича ток ! Тя не създава поле съответно няма Ленц-ефект ! Един вид, генератора се върти на празен ход ! Но в капацитета имаме заряд ! Разбира се това може да бъде и акумулатор ! Обаче, за да се зареди, акумулатора изисква дълго време, принудително въртене на генератора ! Този път съм закачил 1F (фарад) 5.5в. кондензатор ! Принудителното въртене е значително по кратко, от колкото ако е акумулатор ! Свето диода консумира непрекъснато, и свети на вид непрекъснато ! Преминавайки покрай бобината магнита усеща само частична съпротива от Ленц-ефекта ! Само толкова колкото се е разредил кондензатора ! Същевременно, вкарва импулс заряд в кондензатора ! Така, постановката ще се върти значително повече, докато се разреди помощната енергия от капацитета ! Междувременно, при спадане под определени обороти, може да се вкл. принудително кратко развъртане !
Това е идея ! Мисля, ефективността и, може да се провери само на практика !

Аtos:
Мишо, в грешка си...капацитет, акумулатор - все е консуматор, има ТОВАР!
Не знам каква идея трябва да носи този клип?
Усилието, което се ползва за ръчно въртене си е доста енергия.
Със същия успех ще свети подобен диод, ако го включиш към динамо и кондензатор и през няколко секунди го връткаш с ръка.
Представи си  ако това импулсно завъртане трябва да осъществиш с един волтов елемент, за колко време ще се изтощи?
Извинявай, но не разбирам ентусиазма ти?
Доколкото схващам, предлагаш да се ползва определена "инертност" на цикъла зареждане-консумация?
Това е немислимо за малко по-сериозен консуматор от този светодиод. Ако не вярваш, пробвай с осцилоскопа, ще видиш как се отсича графиката рязко надолу.
Общият ефект е като от един вид електронен маховик, нищо повече...

Михаил Кузмов:
atos ! Къде видя този ентусиазъм ? В последните си три поста, изразявам само скептицизъм ! Може би имаш в предвид "друга ракия" ? Прочети отново и анализирай ! Колко пъти пиша "принудително" ! Това означава внасяне на външна енергия ! Ако можеш, направи сметки, внесена към изнесена енергия !
Иди в темата CLanZeRS, чети и погледай клипове ! http://mazeto.net/index.php?topic=8734.120
Снабди се с мощни магнити ! След като си премажеш пръстите няколко пъти, като си пуснеш кръв от кожата, тогава прецени кое е мислимо и немислимо ! Пръста ми на клипа, е с лепенка по тази причина !
Иван ! Виждам че администраторите са се погрижили, еднолично да изтрият поста в който бях груб към теб ! Може би така е по добре ! Не "преброих до 10" за да овладея емоцията си ! Това не ме оправдава ! ИЗВИНЯВАЙ !!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия