Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Българският Магнитен Двигател "AMAG - Tornado"

<< < (8/51) > >>

пламгаз:
 Здравейте!!!
 За да успокоя духовете мога да кажа " Отидох, видях и се уверих, че работи!" или по скоро - ще заработи. Адмирации към труда на "Майстора", сигурен съм, че с малко наша помощ нещата могат да тръгнат скоро.
Дерзай майсторе ние сме с теб!!!

getca:
Ще се намеся и аз с риск да се разводни темата. Накратко - tsvetan.filev, ще се откажеш ли публично от твърденията си, ако ти демонстрирам комутация на потока на постоянен магнит без никаква механика и без коментар на ефективността на процеса ?.. Ако беше поразровил форума нямаше да задаваш тъпи въпроси и да го пълниш излишно. Вземи прегледай съответните теми, има богат материал с данни, снимки, и анимации, да не се напъваме излишно за вече доказани неща.

Bat_Vanko:
Здравейте и от мен!
Реакция на Ленц винаги съществува. Има я и в електротехниката като реакция на товара. Има я и в механиката - нарича се инерционност на системата. И винаги е насочена срещу източника, който я поражда: в електротехниката - към източника на енергия, в механиката - срещу силата, която задвижва. Начина за премахване на тази реакция е управление чрез промяна на параметрите на средата която я предава. В електротехниката това става чрез промяна на съпротивлението на транзисторите, при магнитните вериги, чрез промяна на магнитното съпротивление - естествено и двата случая, това става чрез влагане на определено количество енергия. До тук нищо ново, и материята е добре изследвана и позната дори за съвременната наука!
Тънкия момент се състои в това, че ние се опитваме да извлечем енергия от източници, които не са добре изучени от науката, или може би нарочно пренебрегнати, като постоянни магнити, ефир и др. Това, че не познаваме нещо не означава, че то не съществува!
Енергията на магнита е безгранична ако не създаваме предпоставка за размагнитването му (работна точка под 10% от енергията на магнита).
Успех!

Радико:
tsvetan.filev
Искаш прост и повтаряем експеримент, Добре ето в тази тема го има:
http://mazeto.net/index.php/topic,6745.0.html
Там има разгледани доказуеми и повтаряеми примери, че магнитното поле извършва работа в разрез с всички цитирани от теб закони. Вярно подхода там е малко по друг, но това е подробност въпрос на извличане. Щом има един начин, значи има и други. Топлоенергиините машини да не са само един вид. Освен това всички тези формули приложени спрямо магнетизма са просто теория, даже бих казал хипотеза. Никой не знае какво е това магнетизъм както и какво е гравитация. Всички знаем следствията но не и причините. Ти можеш ли да гарантираш, че това са единствените следствия и няма други. Защото аз съм сигурен в обратното.         

tsvetan.filev:

--- Цитат на: fade в Април 09, 2013, 04:47:44 pm ---Г-н Филев, следете тази страничка, следващите 5 дена.
Това е най-вероятният образец на работещ магнитен механизъм. Не произвежда електричество, а механична енергия, въртейки пропелер.
Следя темата повече от година, и смятам, че нещата изглеждат сериозно. Ако това е измама механизмът няма да се върти, 5 дена без прекъсване. Ще се опитат да направят непрекъсваем канал в И-нет по който хората ще могат да наблюдават 24 часа как работи машината.
Предстои и научен експеримент в който се декларира, че моторът трябва да работи поне 30 дена без прекъсване. 
Дори и да не създава тези 2 к.с. както твърди създателят му, дори само да преодолява триенето в лагерите... това пак е в противоречие със съществуващото статукво за магнетизма, не мислите ли? Създателят не разрешава отварянето на долните две секции където явно е актюаторът. Не съм сигурен, че в момента съществува на света батерия която се побере в малките обеми които остават неразкрити от Илдъз и да издържи този тест 5 дена нонстоп!
Стърлинг Алън (създателят на peswiki) е там за да потвърди или отрече измамата и ще наблюдaва процесът и машината съвсем отблизо!
Ако Ви е интересно просто поразгледайте директориите за Момер Илдъз!

Поздрави

П.П. Между другото безжелезният генератор който проектирахме и за който си писахме с Вас на лични, е с ефективност 0.94... мисля, че е добре ;)
Проблемът обаче е, че са доста скъпи тия 10% дето изстискахме в сравнение с обикновен железен генератор

--- Край на цитат ---

Здрасти.

Радвам се на ентусиазма и на инициативата. Съгласен съм че това е нещото, което движи света. Но изказвания от типа: ми те тия формули са пълен боклук и не значат за мен нищи или ми те са тъпи аз знам всичко слушайте мен не говорят добре за човека. Не може да зачеркнеш труда на хората преди теб които в пордължение на 100-ци години са трупали знание.

Този Момер е измамник. Гледах му презентацията в Германия и резултатите после са че потенциалната разлика бавно деградира с времето. Това значи че или има батерия, някакъв маховик който съхранява доста енергия или някакъв кондензатор.

Какво се оказа добавянето на стружки между намотките влияе ли по някакъв начин и как ?

КПД 1 е максимума такава е дефиницията му.
Ако се получи КПД над 1 това е коефиницент на усилване.
Много е лесно да се получи взима се един транзистор подава се напрежение на един от изводите и ето: имаме перпетуум мобиле :-)
Изхода е повече от входа :-)

Между другото генераторите който произвеждат най много енергия имат най - малко КПД и обратното.
Наприемер ядрените генератори които произвеждат мегавати (хиляди пъри повече от фосилни горива, вятър и т.н.) не надвишават 50%.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия