coke2k Аз се видях в чудо и затова търся помощ. Имам 4 китаиски инвертора абсолютни боклуци. Единият е с чист синус на изхода, с контролер подобен на твойта схема, слагах му разделителен трансформатор на изхода и пак забива при искрене. Имам още три мое производство, но и трите, са с ШИМ и от тях, само един не забива с интегрална схема SG3525, но пък формата на сигнала не е синусоида и не ме устройва. Явно ще трябва да импровизирам и ще спретна някакъв аналогов хибрид от разни схеми, който надявам се да ми свърши работа, няма значение колко кила ще бъде и, какво КПД ще има. Имам и бензинов генератор 5 киловата, но за да ползвам генератора трябва да намеря подходящ ел. мотор, който да го върти, защото ако го запаля на терасата ще ме арестуват на момента. Има и други начини за получаване на чиста синосуида на изхода на инвертора, но трябва да се правят разни филтри, в които има и кондензатори, а кондензаторите, са несъвместими с останалите възли на устроиството, защото там се гони резонанс. Вторичната намотка на трансформатора на инвертора участва във верига с високочестотния генератор в устроиството, което правя и трябва да е свързана само тя и нищо друго, защото се променя честоотата на резонансния кръг, което е недопустимо.
В момента подреждам следната конфигурация имам направен генератор на 50 херца с XR2260, имам още три, които съм правил през годините, но ще ползвам този, защото честотата му е много стабилна. След генератора мисля да сложа усилвателно стъпало с TDA7360 в мостово свързване, а не стерео, по предложението на alan. Защо точно TDA7360, ами защото тя беше първата, която изрових от камарата с платки. След нея ще сложа подходящо оразмерен разделителен траф, от вторичните намотки на който ще подавам сигнал на драиверите и мощните транзистори. Трябва да помисля и за регулиране на напрежението на изхода.