Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Идея за самозадвижващ се магнитен двигател на нашенец Savata71
Иван Димов:
Здравейте,
Като стана дума за работещи магнитни двигатели, вижте тази идея на нашенец Савата71 - http://www.youtube.com/watch?v=tfs6fwNA9r0
Според мен ще тръгне! Ще има малко спиращи вихрови токове в магнитния екран дъга, но мисля това е преодолимо. Прилагам и файл - снимка от сайта му. Слагайте картинки и вие за да може по-лесно да намираме каквото търсим.
coke2k:
За съжаление вече някой го е пробвал и НЕ РАБОТИ
http://www.youtube.com/watch?v=QPZtWH7nmRY
fade:
--- Цитат на: coke2k в Март 21, 2013, 01:00:12 pm ---За съжаление вече някой го е пробвал и НЕ РАБОТИ
http://www.youtube.com/watch?v=QPZtWH7nmRY
--- Край на цитат ---
Много ми хареса коментара на Вернер Хайзенберг в началото на клипа. Въпросът е дали така извадена от контекста на целият разговор не звучи леко двусмислено, хем обнадеждаващо, хем пък и леко иронично!
Незнам...
svetlio760:
То не работи, ама идеята е добра, трябва да се побутне оттук оттам само! Смятам, че се иска малко по- прецизно изчисление на разстоянията, за да се покачи КПД-то! Моделчето е правено на око! Освен това екранирането може да се замени със завъртане на външните магнити, които може да са кръгли и да са свързани със зъбно колело към главното колело, нагласено така, че да ги завърта според своя- собствен оборот! Това единия вариант- другият е така както са, да се завъртат със силата на удар причинен от някой палец поставен някъде по колелото на точното място! И пак иска внимателно изчисление на разстоянията!
to6o-2101:
Не работи защото са само 2 биелите. Аз в момента работя над същия двигател но с 4 биели и малко по променен но принципа е същия. Стругаря ми направи всички части остава само да го сглобя но нямам никакво време понеже трябва да го сглобим 2-мата за да спазим съосие и тн. понеже конструкцията ни е доста по-голяма. Иначе да смятам, че може и да тръгне. Сега си представете тази блокираща лента направена от ламарина която е направена леко спираловидно и при всяка една от фазите на биелата тази лента да е винаги по средата м-у 2-та магнита на едно и също разтояние. Тогава ще получим плавно движение на ротора без товар от магнитите които ще са на статора и на биелите понеже силата им на привличане към лентата ще са равни на "0". Тънкия момент е когато лентата ще излиза от магнитите тогава си я представете, че е изпилена от 2-те страни и плавно си намалява дебелината идеята, е че при достигане на края на лентата силите м-у магнитите и лентата пак да е равна на "0" за да може тя без голямо усилие да излезе от магнитите. И какво получаваме в такъв случай? Спиралата влиза м-у 2-та магнита и понеже е желязна магнитите започват да я привличат този на статора я дърпа към себе си (дори и без биели ротора ще се завърти докато достигне най-близкото положение на лентата до статорния магнит) но и магнита на биелата се стреми да достигне лентата което увеличава въртящия момент и когато магнита достигне малко преди горна мъртва точка лентата започва да изтънява осигурявайки плавно отблъскване на магнитите ПРЕЗ самата лента и лентата приключва малко след горна мъртва точка. Би трябвало да работи за това и се занимавам с него но пустото му време и средства не ме оставят да поработя.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия