Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Идея за самозадвижващ се магнитен двигател на нашенец Savata71

<< < (2/4) > >>

sabaka808:
да на прав път си.диска трябва да бъде с възможно най малък диаметър и хода не повече от 20мм.значи ехсцентрика на 10мм. от центъра. А работещите двойки е добре да са 6-8 .необходим ти е силомер -разтегаем за да мериш силите при вход и изход на ламарината около диска.пиши ми. ако искаш да.говорим скайп sabaka808.

Maistora52:
Не се подвеждайте... конструкцията няма да тръгне. Няма значение колко биели и какъв ще е железният екран. Той наистина поглъща част от магнитния поток от между два срещулежащи магнита, но накрая той се мъчи да го върне, и прихваща и двата магнита и ги "държи". Това стопира въртенето. Пробвал съм сходна постановка.

svetlio760:
Н`нам- мен ми се вижда доста логична и може би ако е без тоя екран....... ???

Иван Димов:
Малко грубо го нарисувах, но по-добре да се види, отколкото да се обяснява. При така коригирания екран, силите при навлизане и излизане на екрана към магнитите ще се неутрализират и няма да има спиране. Ако се направи от ферит няма да има и вихрови токове.

Maistora52:
Проблемите тук са в естеството и свойствата на самите магнити и магнитното поле създавано между и около тях. Знаем, че за магнитното поле няма никакви прегради. Както и да "изтъняваме" Fe екран, с това не променяме факта на "захват" между двата магнита ако те са в статично положение на ориентиране на магнитните силови линии между тях. Оправя ги само въртене - поне на единия от тях, за да се промени позиционирания "захват", не отдалечаване и приближаване...
Тази схема е много хитра, но магнитът е по-хитър, много по-хитър!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия