Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Идея за самозадвижващ се магнитен двигател на нашенец Savata71

<< < (3/4) > >>

to6o-2101:
Майсторе не, че нещо вземи 2 магнита и си поиграй с тях и с една желязна пластина пък ако искаш и от ферит ще забележиш, че магнитите се привличат към нея без да си пречат макар, че са от 2-те и страни с едноименните им полюси, обаче ако лентата е по-тънка само се намалява разстоянието на отблъскване, точно това искаме да постигнем и ние.

Maistora52:
Ех, бре Тошо! И в ушите съм си пъхал магнити, да видя дали ще ми стане нещо...!!!...???
Играл съм си с това, дето ми казваш. И съм забелязал това дето ми казваш.
НО. Трябва да разбереш, аз какво ти обяснявам, някак "по телефона" не става...
Дерзайте. Няма друг начин да стигнем до истината!

svetlio760:
Именно бе, Майсторе, и аз предлагам завъртане, защо да не се пробва?

Maistora52:
Нека се пробва именно и завъртане, и то на външните магнити, по ос, която е перпендикулярна на маховото колело с екрана - така както е на схемата - оста минава от зрителя пред монитора през центъра на външните магнити в сдружена посока с тази на екраниращата лента. И тази лента трябва да е поне 4-5-6мм дебела при магнити до стотина Нютона. По-мощни магнити - по-дебел екран. И по широк - поне 50-60 мм. в най-широката му част. А въртенето на магнитите да е синхронизирано или със зъбна предавка, или със зъбно-ремъчна, или с верижна. С обикновен ремък ще се загуби синхрона.
Същото и ако са повече кобилици.

to6o-2101:
Момчета със завъртане няма да стане защото ако врътнем магнита на статора ще започне да се привлича от този на ротора а колкото 2-та магнита са по-близо един до друг толкова по-трудно ще успеем да завъртим магнита на статора отново на отблъскване.

Или нещо не съм разбрал идеята ви.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия