Къде и как ги е видял тези позитрони и електрони Алексей не знам, как ги е измерил, също не знам, а едва ли някой знае и някога ще знае. За да не изпадаме в тъпи ситуации е по-добре да се използват термините заряди. Зарядите могат да се регистрират по някакъв начин, къде са се натрупали, с каква поляризация са и т.н. и да спрем да гадаем и да говорим глупости.
Да допуснем, че това което показва Алексей работи. Според мен на същия принцип работят и устроиствата на Шаубергер и на Гребенников, а има и други подобни. Основният принцип е да се спре потока ефир към земята и обекта започва да левитира, да се издига и преодолява гравитацията, задвижван от противоположния поток идващ от към земята. При гребенников се получава поток, облак от микровихри, който спира потока ефир към земята или гравитационна леща, а при Шаурбергер и Алексей нещата, са малко по-различни. Те създават електромагнитен торус в средата на който се движат зарядите от минус към плюс и най-вероятно тези заряди, са завихрени. Според мен завихрянето става, когато зарядите преминават през електромагнитното поле на торуса и неговата атомна решетка се явява, като много ситна мрежа, която завихря зарядите в нужната посока, за да се неутрализира потока ефир към земята, който представлява поток от микровихри въртящи се в определена посока. А гребенников е решил този въпрос, като използва много ситна метална мрежа.
Специално при Алексей се получават две въртящи се магнитни полета в различни посоки от двата диска с магнитите, които създават условия да се стичат електростатичните заряди получени при подаването на високото напрежение именно в центъра на електромагнитния торус, който се получава от дисковете. Не схванах, каква роля изпълнява качера, с който се подава второто високо напрежение, как модулира постоянното високо напрежение. Според Алексей качера е импулсно устроиство, да да, ама не. На изхода на качера винаги се получава идеална синусуида, защото той работи винаги в резонанс, въпреки че базата на транзистора се „клати“ с еднополярни положителни импулси, може и обратни, зависи от полярността на транзистора. Еднополярни импулси се получават по друг начин. Алексей даже се изказа, че може да се направи двутактен качер, за да дава и положителни и обратни импулси. Ето тук нещо не схващам нещата или нещо не съм разбрал. А пък за ултразвуковите вълни нямам на идея, защо и как се използват в това устроиство.
Имам готовност да спретна тази установка, имам малък струг, медни, алуминиеви и други метални дискове, неодимови магнити с две думи всичко необходимо, само времето ми е малко, но си струва да се опита.