На теория- може- още повече че в морето няма да заемат място и да пречат на някой, но нас- обикновените хора няма да ни ползва- те ТЕЦ- овете и сега произвеждат ток за по 2-3 стотинки на киловат и реалната стойност на тока е надута около 30-40 пъти. Аз имам идея да се използва дълбочината, но има доста недоизкусурени неща по нея- идеята ми е: Взема се една бутилка със сгъстен въздух изчислена да бъде по-тежка от водата- на нея се нанизва един празен балон- когато стигне дъното на водният басейн- балонът се надува автоматично и изкарва бутилката на повърхността- когато стигне до повърхността, отново се помпи въздуха обратно в бутилката и бутилката отново потъва. Идеята е в това, че дълбочината може да бъде всякаква, а количеството въздух в балона, бутилката и енергията за прехода бутилка- балон- бутилка, е константа, или почти константа- с други думи енергията от потъването и изплуването след определена дълбочина ще стане по-голяма от необходимата за прехода на въздуха бутилка- балон- бутилка!
Ако това сработи може да се направи и в кладенец в двора!