Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Пак за самостоятелното захранване на къща

<< < (2/3) > >>

EDM electronics:
Да, вероятното греенето е преди всичко от качеството на магнитопровода и на следващо място от качеството на "медния" проводник, който може и да не е меден.

По принцип китайците ползват един универсален материал в цялата си индустрия. Нарича се "говнолин"  :D. Има от него и в желязото, и в проводника. Има много красиви китайски медни проводници, които всъщност са алуминиеви и са само помеднени и лакирани. Китайските съпротивления пък, крачетата им ги лови магнит - п'рай сметка колко е мадта в тях.

la4oo8:
Здравей Тони. С малко преработка на старата ''Кракра'' може трайно да си решиш проблема. Без да разглобяваш трансформатора развиваш само от вторичната намотка и около половината навивки. Включваш и мериш. Като стигне 30 волта през 5 навивки изваждаш по един извод и си готов.
45 навивки = 26 волта; 50=27 волта,7; 55=30 волта. След това подаваш на вторичната 26 волта и от страната на 220 волта имаш изводи и си избираш желаното напрежение.

ДЕЙСТВАЙ.

toni11bg:
Благодаря. Тези дни ще отворя Кракрата, и ще помъдрувам малко. Имам обаче някакъв спомен, че на този електрожен са навити по половин намотка от всяка страна на магнитопровода. Ако се окаже така, ще пиша пак за още съвети, защото този принцип не ми е много ясен. Благодаря още веднъж

dbonev:
             Сетих се за още нещо, нестандартно като причина за загряване на траф, но щом е китайско - съмнявай се във всичко. Понякога самите закрепващи елементи на трафа (шпилки, планки, скоби), биха могли да правят навивка на късо. Най-простият експеримент е, да го оставиш без закрепване и да провериш тока на празен ход. За избягване на "навивка на късо", се изолират елементите за закрепване така, че да нямат електрическа връзка един с друг, за да не се получава затворен контур. Пусни едно изображение на трафа за да не гадаем кое как изглежда .

Радико:
Абе аз съм виждал китайски електрожен с ламели от ламарина предназначена за бирени капачки, направо с надписите отгоре.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия