Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Двигател-генераторна група с магнитно зацепване
Bat_Vanko:
--- Цитат на: Иван Димов в Май 23, 2013, 09:58:32 am --- Bat_Vanko, колко време след мълния интернетът не работи? Час, два, ден, два - има ли стандарт за отстраняване на аварии. За да знам де и да не се ядосвам - явно великите инженери не могат да направят надеждна защита от мълнии.
--- Край на цитат ---
Няма стандарт - това е приридно бедствие. Ти си на негарантиран достъп и всичко зависи от техниците, степента и броя аварии. Най-надеждната защита е мълнията да не пада близко до теб. Виждал съм стопени кабели и дори изхвърчели контакти от домашна инсталация - няма спасение!
Относно дипломата, мога донякъде да се съглася с теб: тя не ти е необходима за да направиш онзи елементарен избор на лагер (това се изучава в техникумите). А на Да Винчи определено не му се е налагало да избира лагер по каталог - така че за'кво му е диплома. Сравнението ти с него не е удачно.
Творчеството може да бъде художествено или техническо: за първото е необходим усет за красота, за второто технически познания. Ти за кое творчество говориш?
mi68:
Здравейте,
Колега Димов, не подценявам механиката, просто ми е скъпа и не се занимавам. Вместо да въртя магнити, създавам въртящо се магнитно поле, ефекта е същия. Последният опит е за около 5лв., ползвам два тороидални ферита за две тороидални намотки, просто такъв материал имам.
Днес, намерих конструкция на Тесла с две палачинкови намотки, подобна на моята идея. Имам само фото без обеснителна записка, но сега разбирам смисъла на конструкцията, най-вероятно е по-сполучлива от моята, с тороидални намотки. С това разполагам и отпочвам опита. След натрупване на знание нещата ще са по-ясни, бюджета ми е много скромен.
miromad:
Я вижте това клипче, авторът на което твърди, че е получил магнитен монопол!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rOdTDkgEdAY
mi68:
здравейте,
Не съм запознат, магнитното поле на магнитния монопол централно ли е, като на заряд и маса?
merlinbg:
--- Цитат на: miromad в Май 24, 2013, 06:49:28 am ---Я вижте това клипче, авторът на което твърди, че е получил магнитен монопол!!!
http://www.youtube.com/watch?v=rOdTDkgEdAY
--- Край на цитат ---
Магията тук е във втората част на клипа, когато камерата се премества за по-добра видимост от зрителите. Ако исках да заблудя някой, под чинийките в които се събират "еднополюсните магнити" щях да сложа два магнита: единия със северния полюс към мен, а другия с южния. След това поднасям компас последователно към двата съда само от предната страна и..... voala :) Имаме си "еднополюсни магнити". Може и да греша, и да набеждавам "изобретателя" без повод, ако е така моля тези които му вярват да ме извинят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия